18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

(Pe surse) Austriecii, în pole position pentru proiectul tramvai!

Contractul pentru realizarea lucrărilor de modernizare a căii de rulare a tramvaiului reșițean ar urma să fie semnat în perioada imediat următoare, a anunțat primarul Ioan Popa, în cadrul unei ședințe derulate săptămâna aceasta la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin. Edilul nu a dorit să dezvăluie nimic despre ofertele depuse de cele două companii, dar conform surselor noastre, se pare că oferta austriecilor de la PORR ar fi superioară celei depuse de francezi și are mari șanse să fie declarată câștigătoare.

În cadrul întâlnirii derulate la forul județean s-a vorbit despre un viitor proiect al Aquacaraș de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canal, context în care primarul Popa a atras atenția asupra importanței unei bune colaborări a operatorului de apă și canal cu autoritățile locale, astfel încât lucrările la proiectul tramvai să nu fie afectate:

„Săptămâna viitoare sau în două săptămâni vom semna contractul de modernizare a liniei de tramvai și va trebuie să programăm lucrările de așa manieră încât să nu trebuiască să ne frâneze pe partea de tramvai. Deci am nevoie de colaborare cu consultantul, ca lucrurile să se deruleze bine. Avem experiența din 2016 în care am prins trei directori la Aquacaraș. Cu doi dintre ei nu am putut discuta. Deloc. Nici nu ne-au băgat în seamă, deși Aquacaraș este un operator de apă-canal care a primit de la noi conductele de apă și canal în operare și pentru care plătesc o redevență. Este adevărat, din momentul în care dl Filipescu a venit la butoane, am început să avem o relație, putem sta la masă să discutăm cu inginerii”, a precizat în cadrul întâlnirii primarul Ioan Popa.

spot_img

Citește si:  Aquacaraș aduce peste 170 de milioane de euro în Caraș-Severin! „Greul de abia acum începe”!

Reamintim, Primăria Reșița se află la cea de-a două încercare de a găsi un constructor pentru modernizarea căii de rulare a tramvaiului. Prima licitație la care s-au prezentat STRABAG S.R.L. – MARI VILA COM S.R.L. și asocierea TramWorks, care avea ca lider firma ALSTOM a picat, ambele oferte fiind respinse deoarece depășeau valoarea estimată a investiției. La cea de-a două licitație sau prezentat doi ofertanți: PORR, o firmă austriacă și ALSTOM, Franța, Primăria Reșița urmând să anunțe câștigătorul în zilele ce urmează.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

10 COMENTARII

  1. Iar a fumat iarbă, a tras și nițel praf Popa. Mai bine ar vorbi cu Putin îi face lui Tăițelu un șantier prin urbe să instaleze șina de tramvai mai rapid și pe moca cu rachete și mine antitanc și antipersonal, ceva grenade ceva gen. Când e gata îi dă o tură cu tancurile să vadă ce tip de propulsie i s-ar potrivi tramvaiului care în timp a devenit un fel de Love Story feat. Tramvai 💘💘💋Neluțu P.=LOVE LE!Miauuuu, mârrrrrr 💞💞💞💋nebunaticilor.

  2. Dupa imaginea din articol, nu numai tramvaiul se innoieste. Si garderoba resitenilor se va innoi. Cand ati vazut ultima data un barbat complet in costum pe o trecere de pietoni. Cu un magazin de haine second-hand la fiecare 50 de metri, sigur nu asa arata in realitate Resita. Primim bani de toale de la UE?

    • Tot fiind cu ochii pe televizor să vedem grozăviile idiotului de la Moscova, n-am putut să nu constat că sărmanii refugiați ucrainieni sunt mai bine îmbrăcați decât reșițenii care trec strada. Asta arată fără tăgadă cât” lapte și miere ” curge la robinetele urbei noastre. De aici cred că și nostalgia primarului nost’ ca Reșița să redevină „satul cu tramvai”!

    • Va dura mai mult decat un alt mandat. Singurele proiecte care sunt finalizate sunt cele care presupun vopsirea si anveloparea cladirilor. Pentru situatii mai complicate e nevoie de competenta, iar competenta lipseste din administratia Resiteana si cea judeteana. Cele doua institutii, Primaria Resita si Consiliul Judetean Caras-Severin sunt enorme masini de mutat bani publici in buzunarele prietenilor si membrilor de partid. Bani care mai apoi sunt folositi la alegeri, case, vile, elicoptere, vacante si prostitutie.

    • Corect. Cine dracu are nevoie de tramvai?Premarele Fidea trage pe nas cu băieții seara la Văliug iar dimineata clamp!!ii pâlpâie starterul ca cel al prezident robot of Romania si după asta debitează tâmpenii, se crede tramvaiul no.1 sau vatmanul viitorului.

  3. Pe surse, concertul Gregory Porter urmeaza sa fie in cel mai fericit caz decalat. Varianta realista: va fi anulat si in stil Putinist responsabilitatea va fi aruncata la altii…

  4. Comentariu adresat tipului din sectia de comentare care vorbeste singur. Este foarte evident ca vorbesti sigur, oprestete, pentru ca ma faci sa plang de penibilitatea ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei