fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

„Pe urmele împărătesei Sisi”! Proiectul Primăriei Băile Herculane de promovare a trei stațiuni românești!

Primăria Băile Herculane a înaintat către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Serviciul Relaţii Internaționale și Afaceri Europene în Domeniul Turismului, proiectul Rutei cultural turistice „Pe urmele împărătesei Elisabeta (SISI)”, autor ing. Dorin Bălteanu, în vederea obţinerii recunoaşterii și certificării ca rută cultural turistică națională.

Concepută ca instrument de promovare şi dezvoltare a unui nou produs turistic, Ruta cultural turistică „Pe urmele împărătesei Elisabeta” uneşte destinaţii turistice din trei judeţe: Caraş-Severin, Timiş şi Prahova, promovând trei staţiuni de top din turismul românesc: Băile Herculane, Buziaş şi Sinaia, precum şi alte două zone cu potenţial turistic emergent din Banatul Montan, Oraviţa şi Caransebeş, după cum susține primarul Cristian Miclău.

„Pornind de la puternica personalitate a împărătesei Elisabeta sau Sisi, cum mai este cunoscută, o femeie încântătoare, intrată în legendă, care fascinează şi în zilele noastre, autorul a conceput acest proiect ca o punte de legătură între zone turistice cu tradiție, dar si altele cu mare potenţial de dezvoltare, în vederea punerii în valoare a unui patrimoniu natural, cultural, istoric de excepţie.

Sisi a revenit de mai multe ori pe aceste meleaguri îndrăgite faţă de care și-a exprimat admiraţia în jurnalul ei intim:

„În răsăritul îndepărtat se află o vale          

înconjurată de munţi.

Prin ea trece un râu zgomotos.

De stejarii ei se-atârnă viţa-de-vie…

Departe, o! departe de aceste meleaguri!

În acele regiuni mai proaspete, am văzut păduri verzi

Şi oameni trăind mai fericiţi”, afirmă primarul orașului stațiune Băile Herculane, Cristian Miclău.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei