Pe viață și pe moarte! HC Adrian Petrea, victorie în ultimele 19 secunde cu CSM Ploiești

12236558_961726877231734_1220535254_o

Meci dificil pentru handbaliștii pregătiți de Adrian Petrea și Eremia Pîrîianu în fața unei formații ploieștene care își dorea să continue seria bună de meciuri din liga națională și în jocul programat pentru etapa a XII-a.
Un joc sub semnul echilibrului, cu desprinderi și reveniri ale ambelor formații nou promovate în ligă, un meci în care HC Adrian Petrea s-a bătut pentru fiecare minge, așa cum de altfel au făcut-o și ploieștenii, dar o partidă despre care am putea spune că face cinste handbalului de primă ligă din țara noastră.
Și chiar dacă au evoluat cu banderole albe pe mânecile tricourilor în sala Olimpia din Ploiești, în semn de protest faţă de restanţele financiare existente în acest moment, jucătorii ploieșteni au demonstrat prin comportamentul din teren că sunt în adevăratul sens profesioniști ai acestui sport, lăsând deoparte orice apăsare și dovedind determinare și dorința de a face un meci foarte bun.

CSM-ul a intrat cu 1-0 şi 2-1, apoi 5-4 şi 6-5, în vreme ce reșițenii au ținut aproape și au revenit cu patru goluri consecutive 6-9, în minutul 16. Eliminările pe bandă rulantă ale lui Stan şi Vaidasigan, au oferit gazdelor posibilitatea restabilit egalitatea la 11. A urmat un joc de care pe care, 12-12, 13-13, dar „petrișorii“ au marcat ultimul gol al primului mitan, intrând la cabine cu un avantaj minim,13-14.

După pauză, mai inspirată s-a dovedit tot echipa lui Adrian Petrea care s-a desprins la trei goluri diferență – 14-17, în minutul 33, și mai apoi la 4 diferență în minutul 43, 19-23. Time-out-ul i-a readus în ghete pe ploieșteni care prin Stăncioiu, Zamfir şi R. Farcaş au readus CSM-ul la un singur gol diferență pe tabelă, 22-23. În minutul 49 avea să vină și egalarea, 25-25 iar Adi Petrea trebuia să găsească repede cheia victoriei. Aceasta s-a numit, în chiar ultimele 19 secunde ale jocului, Cristian Lela, jucătorul care s-a încăpățânat și a dus-o pe HC Adrian Petrea la 7 puncte de liderul la zi, Dinamo București.

În etapa următoare, HC Adrian Petrea va evolua cel mai probabil la Timișoara, în sala Constantin Jude, în fața formației HCM Minaur Baia Mare.

CSM Ploieşti a evoluat în componența: Szopka – Tărîţă (7 goluri, 1 din „7 metri”), Capotă (2), Turcu (5), Rasic (1), Dragnea (4), Al. Farcaş (5, 2 din „7 metri). Au mai jucat: Antonaru, Rotaru – Zamfir (1), R. Farcaş (4), Botezatu, Stăncioiu (1). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

HC Adrian Petrea a evoluat în componența: Tevzadze – Pîrvan (1 gol), I. Stan (5, 1 din „7 metri”), Bahan, Pîrîianu, Vaidasigan (5), Dospinescu (5). Au mai evoluat: Drăghici – Huta (6), Trifkovic (3), Rohozneanu (1), Lela (4), Ignat (1, 1 din „7 metri”). Antrenor: Adrian Petrea.

Arbitri: Georgian Băducu şi Răzvan Voicu (Buzău/Buzău).

Observator FRH: Radu Chirvase (Bucureşti).

Statisticile partidei

Lovituri „7 metri”: 5/2 ratate (Tărîţă, Al. Farcaş) – 4/2 ratate (Trifkovic, Ignat).
Eliminări „2 minute”: 4 (Dragnea, Rasic – 3) – 5 (I. Stan – 2, Vaidasigan, Dospinescu, Trifkovic).
Eliminare definitivă: Rasic (60).

Sergiu TABAN

Urăm mult succes formației HC Adrian Petrea!

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei