Pentru corecta informare a opiniei publice…

a
Chiar dacă alegerile locale s-au încheiat iar opinia publică, cetățenii așteaptă ca aleșii să fie numiți și să-și preia mandatul, bătălia între formațiunile politice de pe eșichierul românesc sunt departe de a se fi încheiat. E drept că un rol determinant în această bătălie îl reprezintă și miza alegerilor parlamentare, care se pare că se vor desfășura în 6 decembrie în pofida numărului crescut de îmbolnăviri și decese cauzate de noul coronavirus și a iminentei colapsări a sistemului medical. Un ultim atac vine de această dată din partea președintelui PNL Caraș-Severin Marcel Vela, cu trimitere la Protocolul semnat de președinții PNL și PMP:
Acesta prevede doar susținerea reciprocă pentru formarea majorităților de dreapta în forurile locale și județene (…acolo unde ele nu există). Așadar, nu se pune problema să facem majorități acolo unde ele sunt formate în urma votului majoritar al alegătorilor, pentru un partid sau altul, așa cum este cazul și la Consiliul Județean Caraș-Severin. PNL a oferit deja, ca semn de deschidere și colaborare, funcțiile de viceprimar în orașul Băile Herculane și în alte comune, tocmai în ideea formării majorităților la care face referire Protocolul PNL-PMP.
În concluzie, tehnic, juridic și politic, conform Protocolului existent, este exclus ca domnul Popovici, doamna Glăvan sau altcineva de la PMP sa fie vicepreședinte al CJ Caraș-Severin în mandatul 2020-2024. Am decis acest lucru tocmai pentru că PNL deține în prezent 17 voturi din 31 pentru formarea majorității în CJ. Sperăm că este clar ca la CJ nici nu se negociază posturile de Vicepreședinți.Dacă se motivează în continuare de către liderii județeni ai PMP că aceasta este condiția PMP unică pentru un parteneriat cu PNL, din păcate concluzia logică este că PMP Caraș-Severin nu dorește respectarea și aplicarea protocolului semnat la nivel central. Nu comentez sau presupun cauze sau motive, pentru că lăsăm în continuare ușa deschisă unei viitoare colaborări.
Marcel Vela Președinte PNL Caraș-Severin.“
La această declarație tranșantă a actualului Ministru de Interne, președintele ales al instituției cărășene Romeo Dunca vine cu o precizare pe pagina sa de socializare:
„Mai clar de atât nu se poate. Sper să înțeleagă și dl Ionuț Popovici ca nu merge altfel. Care e mesajul protocolului sunt convins ca a înțeles din momentul semnării acestuia. O face doar pe importantul…“ – a mai adăugat Romeo Dunca.
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Dorin

    Don Romică, nu am prea înțeles. Ori aveți ori nu înțelegeri cu PMP. Desigur, veți evita concursul PLUS USR. Nicio problema. La următoarele alegeri, indiferent când vor fi, veți deconta! Doamne ajuta!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei