PER Bocșa s-a mobilizat la Medreș. Ecologiștii au rezolvat problema gurii de deversare unde a pierit un om

per

În urma articolului de presă, publicat pe Reper24 în 06.08.2020, prin care filiala Partidului Ecologist Român atrăgea atenția Administrației Locale Bocșa asupra faptului că se impune, ca măcar acum, după tragicul accident petrecut în zona Lacului Medreș unde o persoană și-a pierdut viața, luarea unor măsuri de securizare a zonei respective pentru evitarea posibilelor accidente de acest gen pe viitor, PER Bocșa s-a implicat în rezolvarea problemei.

Am constatat faptul că, după ce au trecut mai bine de trei săptămâni de la nefericitul eveniment, deși am solicitat public luarea unor măsuri de securizare a zonei respective, iar din informațiile deținute de noi am înțeles că de-a lungul timpului ar fi fost înregistrate și câteva solicitări de la cetățenii orașului la Primăria Bocșa cu privire la acest aspect, nu a fost luată nicio măsură în acest sens până la momentul actual, nici de către Administrația Locală căreia practic îi revine această obligație și nici de către voitorii de bine ai orașului Bocșa.

Sesizând acest aspect, Organizația Bocșa a Partidului Ecologist Român cu sprijinul Filialei Județene a partidului, condusă de dl. Valentin Armașu, am decis că e momentul să ne implicăm. Astfel în data de 22.08.2020, considerând că am acordat suficient răgaz atât Administrației Locale, cât și voitorilor de bine ai orașului să acționeze, ne-am implicat în rezolvarea acestei probleme. Cu sprijinul echipei noastre locale, am reușit să confecționăm un grilaj metalic prevăzut cu balamale și închidere cu lacăt, pe care l-am montat deasupra gurii de deversare a Lacului Medreș unde s-a petrecut tragicul accident. Tot pe această cale țin să, mulțumesc și public echipei locale din Bocșa a Partidului Ecologist Român pentru implicare și sprijinul acordat în acest demers și totodată menționez faptul că, ne asumăm eventualele critici și/sau consecințe în urma acestei acțiuni”, precizează Daniel Nechita, președintele PER Bocșa.

În perioada următoare, mai exact la începerea oficială a campaniei electorale, prin acțiunile pe care ecologiștii le vor întreprinde pe raza orașului, cetățenii vor avea ocazia să și cunoască echipa în întregime.

p

„Precizez că, nu este normal ca după un eveniment de acest gen să avem un comportament de indiferență totală față de ceea ce s-a întâmplat și să fim preocupați mai mult de diverse postări pe anumite rețele de socializare, care se pare că sunt la modă în ultima perioadă, în care unii afirmă faptul că ,,credeau că în urma articolului apărut vom lua noi(echipa PER) imediat măsuri”. Deși noi nu aveam decât obligația morală în acest sens, iar public am atras atenția celor care sunt obligați prin prisma funcției pe care o dețin să ia măsuri și să acționeze, au altfel de preocupări, și anume de a ”poza” deja în mari învingători și fac afirmații referitoare la noi, ceilalți participanți în această competiție electorală, cu ce va urma și citez: „Ne va bate măr! Ne va bate de ne va suna apa în cap! (probabil făcea referire la cea din Medreș)”. Ori nu vrem, noi cel puțin, ca în această campanie ce urmează a se desfășura să subestimăm electoratul bocșean și considerăm că o campanie electorală se face pe baza unei platforme program și cu lucruri concrete.

Drept consecință, pe această cale țin să le transmit următoarele: este ușor să stai acasă și să „crezi” ca alții vor acționa, dar eu sunt de părere că de crezut, credem la biserică și în Dumnezeu, iar în viața de zi cu zi trebuie să ne implicăm, nu să stăm și să postăm pe rețelele de socializare ce bine ar fi fost dacă sau am crezut că măcar cutare va face. Cred că nimeni nu a împiedicat pe cineva să ia atitudine și să facă ceva în acest, drept urmare noi ne-am implicat și țin să menționez că nu a necesitat vreun efort supra-omenesc și nici nu ne atribuim merite deosebite cum că am fi făcut vreo faptă eroică, ci doar să subliniem că numai dacă ne implicăm cu toții putem face lucruri și fapte bune pentru oraș și cetățenii acestuia. Iar referitor la acea „bătălie” pe care unii o văd sau adoră, eu personal consider că cei implicați în momentul de față ne aflăm într-o competiție electorală, pe care eu unul o doresc să  se desfășoare în alt mod decât cel de până acum și să fie una corectă, lipsită de așa obișnuitele „lucruri murdare” aruncate în diferite direcții și să venim cu lucruri concrete care trebuiesc făcute pentru oraș și cetățenii acestuia.

Sunt convins că fiecare din cei înscriși în această competiție are și lucruri bune de demonstrat, nu doar să considerăm că-i ”batem” pe alții, întrucât nu suntem nici la lupte și nici pe o arenă la un meci. Astfel, nu doresc să credem că vreunul dintre competitorii electorali are deja voturile cetățenilor în buzunar, iar în data de 27.09.2020 va veni și le va arunca pe masă spunând că „v-am bătut de v-a sunat apa în cap!”. Am convingerea că, votul aparține cetățenilor și dânșii sunt singurii care au puterea de a decide cine va câștiga această competiție electorală, iar acestea trebuiesc câștigate în urma acțiunilor fiecăruia dintre competitori.

2

Ca o concluzie sau sfat pentru cei implicați direct în această competiție electorală ce urmează, le recomand ca măcar din respect pentru cetățeni să înceteze cu astfel de campanii duse doar pe rețelele de socializare, cu diverse conturi(reale sau nu), prin care adresează numai invective unii la adresa celorlalți  și că au ocazia să demonstreze sau să spună cetățenilor lucrurile bune și reale pe care intenționează să le facă pentru ei și oraș. Drept consecință, declarăm public că nu ne vom angaja în astfel de dispute în mediul on-line, cărora nu le vedem rostul, iar în opinia noastră modul de abordare al cetățenilor, pentru a câștiga sau nu această competiție electorală, ar trebui să fie unul diferit față de cel actual. Nu consider că, ieșind pe străzi o dată la 4 ani de zile pentru o poză și o strângere de mână sunt suficiente pentru a schimba lucrurile ce nu funcționează sau pentru a face lucruri bune în folosul comunității locale. E nevoie de mult mai mult! ”, a mai declarat președintele PER Bocșa, Daniel Nechita.

 

Lorena POENARU

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Doru

    Felicitari Daniel Nechita pentru implicare! Asta insemna sa ai constiinta civica si interes pentru rezolvarea uneia din problemele orasului Bocsa care a avut urmari nefaste (moartea unui om).O fapta care insemna infinit mai mult decat vorbe goale aruncate in spatiul public de o parte din candidatii la functiile de primar sau consilieri locali si conturile de pe facebook ale sustinatorilor acestora (reale sau nu).

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei