Percheziții la Primăria Caransebeș și la Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare

 

perchezitii

Polițiștii Serviciului de Investigații a Infracțiunilor de Criminalitate Economică din cadrul IPJ Caraș-Severin derulează astăzi mai multe percheziții la sediile unor instituții publice din municipiul Caransebeș.

Conform primelor informații ar fi ridicate documente de la sediul Primăriei Caransebeș și de la Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare din subordinea primăriei.

Acțiunea ar avea loc în urma unor plângeri făcute cu privire la achizițiile derulate la Spitalul Municipal din Caransebeș în perioada stării de urgență, precum și la o serie de lucrări realizate la unitatea spitalicească.

Dosarul este instrumentat pe Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

Luna trecută, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva primarului municipiului Caransebeș, Felix Borcean, pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. Alături de Felix Borcean mai este inculpat directorul Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare Caransebeș, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, constând în aceea că, în calitate de funcționar public, acesta a încheiat în mod fals, prin încălcarea dispozițiilor din Legea finanțelor publice locale, contractul de lucrări între SPIR și o societate privată, în vedere obținerii fondurilor necesare din bugetul local pentru plata lucrării de pavare a curții Sinagogii Caransebeș către societatea prestatoare, obiectiv ce aparține unei comunități private și nu este în proprietatea sau administrarea consiliului local.

Vom reveni cu amănunte.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Adrian

    Uite așa l a rezolvat “Virusul” pe “neascultătorul” Felix Borcean și pe al lui om de încredere… Nu îmi vine să cred, un primar cinstit și corect nu ne trebuie, doar….. Exact, doar dacă face exact ce spunem noi… Trebuie tăvălit în noroi bine, să își piardă credibilitatea dobândită pe drept. Am avut cinstea și onoarea să îl cunosc pe Felix Borcean, un om corect, dar fără prea mult sprijin, spre deosebire de Nelu Popa, primarul municipiului Reșița, un om care atunci când vorbește, toți tac și ascultă.
    Dragă domnule Borcean, mult succes în lupta cu “virusul”, o sa ai nevoie.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei