Direcția Generale Anticorupție face percheziții la Agenția de Control și Încasare Nădlac II, ancheta vizând fapte de luare de mită. Sunt vizați 47 de angajați ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, aflată în subordinea CNAIR.
Conform unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție din MAI, lucrători de poliție judiciară din cadrul DGA – serviciile anticorupție din județele Arad, Bihor, Timiș, Caraș-Severin, Alba, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Dolj, Sibiu și DGA – Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pun în executare 2 mandate de percheziție domiciliară la tonetele I și II, sens ieșire din țară în ACI Nădlac 2. Activitățile se desfășoară într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată de către 47 de funcționari publici din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Pe de altă parte, reprezentanții CNAIR au transmis, print-un comunicat de presă, că verificările privind activitatea mai multor angajați ai Agenției de Control și Încasare Nădlac 2 au fost declanșate de DGA Arad ca urmare a unor sesizări ale CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.
„Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR, prin DRDP Timișoara, DGA Arad a declanșat astăzi verificarea activității mai multor angajați ai ACI (Agenția de Control și Încasare) Nădlac 2.
Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor.
Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate.
Controalele și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție.
Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupție, CNAIR și DGA desfășoară periodic cursuri de pregătire și prevenție cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții”, se arată într-un comunicat transmis de CNAIR.
Tot astăzi, procurorii DNA fac percheziții la peste 20 de adrese din București și din județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, între care și sediul Direcției Regionale Vamale București, într-un dosar în care mai mulți vameși sunt suspectați de luare de mită. DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție săvârșite în perioada 2021-2024 de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.
Karina TINCUL
”Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate.” … , se arată într-un comunicat transmis de CNAIR.
–
Deci Compania (stat în stat) transmite direct ”concluzii” (prefabricate) către organele de cercetare abilitate.
Nu sesizări, care va să zică …