Pericol de explozie la Reșița! Un proiectil de artilerie, găsit de muncitori pe o stradă din municipiu

modelmic

Un proiectil de artilerie neexplodat a fost scos ieri la lumină de muncitori pe o stradă din municipiul Reșița. Nu este pentru prima dată când elemente de muniție neexplodate au fost găsite de muncitori în diverse zone ale orașului. Doar în zona centrului civic au fost descoperite anul acesta, cu ocazia lucrărilor de modernizare a zonei,  două bombe rămase neexplodate din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Reșita a intervenit în cursul zilei de ieri pentru a asana un element de muniție neexplodată, găsit de către o echipă de muncitori care efectuau lucrări de reabilitare a drumului în zona străzii Primăverii din municipiul Reșița.

Pirotehniştii au identificat muniția ca fiind un proiectil de artilerie calibru 100 mm, elementul fiind ridicat, transportat și depozitat în condiții de maximă siguranță la depozitul de muniție neexplodată Reșița, urmând a fi distrus ulterior”, explică Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin.

Reprezentantul ISU reamintește și ce ar trebui să facă persoanele care găsesc muniții neexplodate, pentru prevenirea accidentelor :

SE INTERZICE:

– atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte;

– lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ  sau  la suprafaţă;

– introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau  altor părţi componente;

– joaca copiilor cu  diferite  muniţii ca:  grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau  alte elemente pirotehnice;

– ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.

Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă”, mai precizează Adrian Manofu.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. ATTILA

    Nu,clar că au uitat să îi pună proiectilului botniță anticoviți, altfel cine știe mutații mai suferă micul virusache viț-coviț. :())))))))))Trimiteți-l cadou guvernanților proiectilul, așa cadou pentru măsurile luate .

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei