Pericolul inundațiilor nu a trecut! E din nou cod roșu în Caraș-Severin

cod inundatii bun

Este din nou cod roșu de inundații în Caraș-Severin, județul fiind și sub cod portocaliu de ploi torențiale. Asta după ce în cursul zilei de ieri peste 30 de localități din Caraș-Severin au fost afectate de căderile însemnate de apă.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin, până mâine dimineață, la ora 09:00, este cod roșu hidrologic în bazinele hidrografice Pogăniș și Bistra. Purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Magdalena Tocmelea, transmite o serie de recomandări pentru cetățenii din zonă:

„Nu folosiți podurile și căile rutiere expuse pericolului de inundație. Nu încercați să traversați cursurile de apă prin locuri neamenajate. Dacă sunteți într-o zonă inundabilă: îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate; pregătiți-vă pentru o eventuală evacuare din zona expusă pericolului. Informați și persoanele din vecinătatea dumneavoastră. Acolo unde este posibil, adăpostiţi animalele într-un loc mai sigur”.

Județul Caraș-Severin se află până sâmbătă la ora 02:00 sub cod portocaliu  de vreme rea. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, „în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse, 50…80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină”. De sâmbătă, de la ora 10:00, întreaga țară este sub cod galben de instabilitate atmosferică. Până luni, la ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Citește și  ISU Semenic face bilanțul: 28 de persoane evacuate; drumuri, grădini, curți și locuințe din zeci de localități, inundate

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei