Persoanele vulnerabile din Caraș-Severin sunt testate în această săptămână

a

Direcția de Sănătate Publică a început de ieri o nouă campanie de testare a persoanelor vulnerabile din Caraș-Severin. Sunt testate la infecția cu noul coronavirus beneficiarii centrelor pentru persoane vârstnice din Reșița, Bocșa și Sacu, în baza unui protocol național care prevede astfel de teste, atât la beneficiari cât și la personalul care deservește aceste centre, de două ori pe lună.

Testele, care se vor efectua pe parcursul acestei săptămâni, vor fi prelucrate la laboratorul Spitalului Județean de Urgențe din Reșița, care recent a achiziționat teste. Acestea se adaugă celor 2.000 sosite odată cu aparatul PCR real-time achiziționat de către Consiliul Județean Caraș-Severin.

În baza aceluiași protocol sunt testate persoanele care fac dializă, tot de două ori pe lună, a precizat pentru Reper 24 Dan Miloș – directorul DSP Caraș-Severin.

Până la această oră se cunoaște doar situația celor 5 persoane depistate pozitiv la Centrul pentru persoane Vârstnice din Reșița: infirmiera este asimptomatică în izolare acasă, 3 din cei 4 beneficiari ai centrului tot asimptomatici sunt izolați la cămin, iar o a 4 persoană este încă în spital, sub supravegherea medicilor, din cauza multiplelor boli asociate. Vă reamintim, cei 4 bătrâni au vârste cuprinse între 72 și 90 de ani.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei