Peste 3.800 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine, identificate în România, anunță Romsilva! 58 de hectare sunt în Caraș-Severin!

 modelmic

După ce luna trecută mai multe păduri din România, printre care și 3 din Caraș-Severin, au fost introduse în patrimoniul mondial UNESCO, Romsilva a anunțat zilele trecute că a identificat alte peste 3.800 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine. Pădurile se află în proprietatea publică a statului, cei de la Romsilva solicitând deja introducerea lor în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine.

În total, ar fi vorba, conform comunicatului de presă transmis de Romsilva, de 2.996,38 de hectare de păduri virgine și de 844,08 hectare de păduri cvasivirgine, dintre care peste 58 de hectare în județul Caraș-Severin, în zona Ocolului Silvic Berzasca.

„Specialiștii Romsilva au identificat 1.757,71 hectare la Ocolul Silvic Arpașu din județul Sibiu, 1.063 de hectare la Ocolului Silvic Strâmbu Băiuți din județul Maramureș și 175,67 de hectare la Ocolul Silvic Tarnița din județul Mehedinți, toate încadrându-se în categoria funcțională păduri virgine.

În județul Maramureș au fost identificate, în total, 633,21 hectare păduri de stat care se încadrează în categoria funcțională păduri cvasivirgine, pe raza ocoalelor silvice Groșii Țibleșului, Mara și Strâmbu Băiuți. Au mai fost identificate și alte păduri cvasivirgine în județul Caraș-Severin, 58,33 hectare la Ocolul Silvic Berzasca, în județul Hunedoara, 87,41 hectare pe raza Ocolului Silvic Geoagiu, și în județul Neamț, 65,13 hectare la Ocolul Silvic Pipirig.

Procesul de identificare și includere a suprafețelor în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine continuă, anual, specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva analizând peste 300 de mii de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a inclus deja, anul trecut, 9.983 de hectare în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine”, precizează reprezentanții Romsilva.

Pădurile virgine și seculare de fag care au fost introduse recent în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO au în total o suprafață de a 24.679,4 hectare, dintre care 24.341,3 de hectare sunt în proprietatea publică a statului și administrate de Romsilva.

Citește și Trei păduri din Caraș-Severin au ajuns pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO! Defrișările sunt de acum strict interzise!

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei