Peste 3,6 milioane de lei pentru Caraș-Severin, de la Ministerul Dezvoltării

pndl

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a făcut plăți în sumă de peste 3,6 milioane lei (36 miliarde lei vechi) pentru proiectele comunităților locale din Caraș Severin pe PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală. Banii au fost alocați pentru 10 comune din județ și pentru Consiliul Județean Caraș-Severin.

Ministerul nostru este consecvent în finanțarea investițiilor publice, investiții ce se vor concretiza în obiective care rezolvă problemele cetățenilor: drumuri județene, drumuri comunale, străzi, alimentări cu apă și canalizări etc. Finanțăm transparent lucrările efectuate corect, în conformitate cu proiectele elaborate și aprobate, indiferent de culoarea politică a primarilor. Proiectele respective sunt în beneficiul cetățenilor”, a declarat caransebeșeanul Andrei Ungur, subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Chiar ministrul Ion Ștefan anunța zilele acestea că Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a virat suma totală de 301.343.795,66 lei pentru decontarea facturilor la lucrările realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapele I și II, la 503 de obiective de investiții.

plati

PNDL reprezintă sursa principală de finanțare pentru infrastructura locală și are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Cea de-a doua etapă a programului finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei