Peste 370 de amenzi, aplicate pe drumurile din Caraș-Severin! Jumătate dintre ele pentru depășirea limitelor legale de viteză

modelmic-Recovered

Sfârșitul de săptămână s-a lăsat cu amenzi pentru conducătorii auto care au călcat prea tare pedala de accelerație, precum și pentru șoferii sau pasagerii care nu și-au pus centura de siguranță. Peste 370 de sancțiuni au aplicat polițiștii rutieri cărășeni în perioada 21-23 august celor care nu au respectat regulile rutiere, fiind reținute și 31 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Totodată s-a acționat și pentru verificarea respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale șoferilor de microbuze și pasagerilor care nu au purtat masca de protecție individual”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Pentru abaterile constatate, polițiștii cărășeni au aplicat în total 379 de sancțiuni contravenționale, dintre care 188 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

18 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea, iar alți 42 de conducători auto și pasageri au fost depistați circulând cu autoturismul fără a purta centura de siguranță, motiv pentru care au fost sancționați contravențional.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 27 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

2 conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce conduceau autoturismele depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză. În toate aceste situații au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 4 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin vine și cu două exemple:

„Duminică, 23 august, în jurul orei 19:00, polițiștii au depistat pe DN 6, în afara localității Topleț, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus imediat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

Azi-noapte, în jurul orei 23:50, un bărbat de 34 de ani din Cornereva a condus un autoturism pe DJ 608, în comuna Mehadia, având o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au stabilit că autoturismul condus de bărbat nu figura înmatriculat în circulație.

Și în acest caz, conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările”.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei