Peste 4.000.000 de euro pentru un sistem sanitar ca la carte! Vezi unde s-au dus banii!

4.000.000 de euro

Investițiile făcute în ultimii patru ani în spitalele din Caraș-Severin s-au simțit în buzunarele județului, dar nu și prin saloanele pacienților. Și asta pentru că unitățile spitalicești, încărcate doldora de datorii, nu au cum să impresioneze doar cu aparatură performantă, atâta timp cât au carențe mari în multe alte părți.

Cu toate acestea, la Spitalul Județean din Reșița lucrurile încep să se miște spre bine. Din anul 2010 și până în prezent s-au investit peste 4.000.000 de euro în aparatură și dotări care să ridice unitatea sanitară din sărăcie.

Seria investițiilor a început acum patru ani, atunci când a fost nevoie de o sumă de 68.340 de euro pentru dotarea secțiilor de oftalmologie și ortopedie, cu aparatură medicală performantă. Mai mult, tot atunci s-a realizat și studiul de fezabilitate pentru secția obstetrică-ginecologie.

Cea mai mare sumă a fost investită în anul 2012, atunci când din aproape 1.450.000 de euro a fost construită locația RMN, dotată ulterior cu aparatura necesară. Tot din acești bani s-au completat și dotările din cadrul secțiilor chirurgie, oftalmologie și obstetrică.

„La finalul acestui an, după ce vom da în funcțiune cele trei centrale și vom termina reabilitarea secției de obstetrică -ginecologie, putem spune că am investit în patru ani, peste patru milioane de euro, din diferite fonduri, fie ele fonduri europene, tranfrontaliere, fonduri locale. Investițiile au vizat oftalmologia, chirurgia, ortopedia, radiologia. Mai mult, am dotat spitalul cu computer tomograf, RMN, lucruri care probabil nu s-ar fi realizat dacă unitatea spitalicească rămânea sub tutela Ministerului Sănătății. Am reușit să emancipăm Spitalul Județean”, a explicat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean.

Investițiile din acest an au început cu centralele de încălzire pentru cele trei staționare din oraș, acolo unde a fost nevoie de o sumă de aproape 350.000 de euro. De asemenea, s-a lucrat și la reabilitarea secției de ginecologie dar și la dotarea secției de urologie cu mese chirurgicale și achiziționarea unui sistem electric de tăiat osul. Poate cel mai important pas făcut în acest an la Spitalul Județean din Reșița a fost inaugurarea sistemului avansat pentru chirurgia laparoscopică.

Astfel, doar în prima jumătate a acestui an au fost investiți aproape 780.000 de euro, iar reprezentanții Consiliului Județean anunță că nu au de gând să se oprească aici.

„Noi vom continua cu investițiile, în sensul că până acum am dotat cu echipamente, cu tehnică, dar spitalul cunoaște și o nevoie de reabilitare a clădirii. Avem în vedere și o serie de îmbunătățiri legate de infrastructură. Mai mult, urmează un nou ciclu de finanțare europeană, vom încerca să accesăm și alte fonduri de acolo”, a mai menționat Sorin Frunzăverde.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei