Peste 4 milioane de euro, investiți în realizarea campusului Liceului CD Loga din Caransebeș!

modelmic

Peste 4 milioane de euro (peste 18 milioane de lei) vor fi investiți în realizarea unui campus școlar la Liceul CD Loga din Caransebeș. Finanțarea proiectului este asigurată prin Programul Operațional Regional, în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”. 

Semnarea contractului de finanțare a avut loc astăzi la sediul Primăriei Municipiului Caransebeș în prezenţa primarului Ion Marcel Vela și a directorului general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim.

Proiectul vizează reabilitarea clădirii liceului, a școlii de muzică și a cantinei, precum și construirea unui campus preuniversitar, peste 1400 de elevi urmând să beneficieze de viitoarea infrastructură educațională.

Rezultatele estimate ca urmare a implementării proiectului sunt: 1 școală reabilitată, modernizată și dotată, cu o suprafață de 7028 mp, constând în 58 de săli de clasă, 9 laboratoare, 2 săli de lectură, 1 bibliotecă și alte spații conexe; 1 şcoală de muzică reabilitată, modernizată şi dotată având o suprafaţă desfăşurată de 171,40 mp; 1 cantină reabilitată, modernizată şi dotată, având o suprafaţă desfăşurată de 594,82 mp; 1 sală de sport construită şi dotată, având o suprafaţă desfăşurată de 1.535 mp; 6 garsoniere pentru profesori construite şi dotate, având o suprafaţă desfăşurată de 484 mp; 1 cămin construit şi dotat, constând în 9 camere şi o cameră pentru activităţi comune, având o suprafaţă totală desfăşurată de 815 mp; 1 centrală termică construită”, se precizează într-un comunicat de presă.

Realizarea campusului şcolar de la Liceul «C.D. Loga» era o dorinţă mai veche a noastră, la un moment-dat a fost o dorinţă pusă în conservare, iar asta se întâmpla prin 2009, pentru ca acum, iată, cu ajutorul conducerii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, a domnului director general Sorin Maxim şi a întregului colectiv de la Timişoara, cu implicarea colegilor mei din Primărie, de la Serviciul Achiziţii-Investiţii, respectiv Proiecte şi Programe, să reuşim să repunem pe rol, să reactivăm acest proiect, obţinând continuarea finanţării şi, evident, realizarea, până la sfârşitul anului, a listei de obiective pe care noi le-am avut în proiectul iniţial. Este o provocare şi pentru noi, şi pentru constructor, şi pentru liceu, până la urmă, având în vedere faptul că termenul de realizare este unul scurt şi, în acest termen, trebuie să fim foarte meticuloşi, foarte operativi, foarte aplicaţi, corecţi şi, în acelaşi timp, preocupaţi ca acest proiect să se deruleze în cele mai bune condiţii, astfel încât la sfârşitul anului 2015 să avem bucuria unui lucru dus la bun sfârşit, a unui vis împlinit, care nu a fost doar al Primăriei, a fost şi al cadrelor didactice de la Liceul «C.D. Loga», şi al elevilor, şi al părinţilor”, a declarat primarul Marcel Vela.

adr cd loga 1 (1)

La rândul său directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest a afirmat că acesta este unul dintre cele mai importante proiecte ale Agenției, atât ca sumă și complexitate, cât și ca impact, având în vedere numărul de elevi ce vor beneficia de pe urma acestuia „Este un proiect demarat de Guvern începând cu anul 2007, care a fost în diferite faze de implementare şi pentru care nu au mai existat resurse. Practic, din acest moment, constructorul poate să se reapuce de lucru… Aş mai vrea să spun că, din fericire, avem deja o licitaţie făcută de beneficiar, respectiv Primăria Caransebeş, în urmă cu ceva timp, urmând doar ca acest constructor să fie reactivat, plus, să spunem, proiectul care a fost iniţial făcut şi căruia i s-au mai adus anumite îmbunătăţiri în perioada în care am pregătit contractul. E vorba despre peste 4 milioane de euro, sumă care va fi dedicată atât zonei educaţionale, cât şi zonei de campus, pe ceea ce înseamnă sală de sport sau zona de internat ori garsoniere pentru profesori, ceea ce este un lucru foarte important, fiindcă, mai ales în ziua de astăzi, ca să ţii profesorii trebuie să ai mai multe instrumente cu care să poţi să-i motivezi, pe lângă salariu, care nu este întotdeauna cel mai fericit, ca să zic aşa”, a declarat Sorin Maxim.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 18 milioane de lei (4,09 milioane de euro), dintre care aproximativ 14 milioane de lei (3,15 milioane de euro) reprezintă finanţare nerambursabilă. Implementarea proiectului se va face pe parcursul a 9 luni.

cd loga

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei