Peste 700 de teste ce identifică anticorpii pentru infecția cu SARS-COV2, efectuate cu aparatura achiziționată de Primăria Reșița

teste

Peste 700 de teste de identificare a anticorpilor pentru infecția cu noul virus au fost făcute la cel mai mare spital din județ, primele persoane testate fiind din rândul personalului medical aflat în linia întâi în lupta cu virusul SARS-COV2. Printre cei testați s-au aflat însă și pacienți.

Testarea serologică a personalului medical, în vederea identificării anticorpilor de tip IgG şi IgM pentru infecţia cu SARS-COV2, continuă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Reactivii și aparatura achiziționată de către Primăria Reşiţa la începutul pandemiei au susținut atât screeningul pentru personalul medical, cât și diagnosticarea infecției cu SARS-COV2 pentru pacienții care au necesitat internarea sau transferul către alte spitale ori intervenţie chirurgicală imediată.

Până în prezent, personalul medical din cadrul Laboratorului de Analize Medicale a efectuat un număr de 718 teste, dintr-un total de 2.000”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență, Jaro Marșalic.

Primele screeninguri s-au făcut pentru personalul medical din linia întâi, la recomandarea conducerii spitalului, adică cel din UPU, Boli Infecţioase, A.T.I. şi Pneumoftiziologie  continuându-se cu cel de pe secţiile Dermatovenerologie, Chirurgie, Pediatrie, Neonatologie, Hemodializă, Ortopedie şi Urologie. Săptămâna aceasta, urmează personalul medical de pe secţiile Oncologie, Neurologie, Diabet Zaharat şi Psihiatrie.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei