5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Peste 8 milioane de lei pentru transformarea zonei căminelor din Mociur! Contractul a fost semnat astăzi

Zona căminelor de locuințe sociale din cartierul reșițean Mociur se va transforma în următorii ani cu ajutorul fondurilor europene. Peste 8 milioane de lei vor fi investiți în reabilitarea căminului nr. 2, precum și demolarea căminului nr. 1 și reamenajarea zonei, unde vor apărea o parcare, un loc de joacă, spații verzi și alei.

Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent – reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale, cartier Mociur – Municipiul Reșița, județul Caraș-Severin”, al cărui beneficiar este Primăria Municipiului Reșița.

În cadrul proiectului, Căminul nr.2 va fi reabilitat, iar spațiul interior va fi recompartimentat, generând 50 de apartamente. Căminul nr.1 va fi demolat, iar zona va fi reamenajată, astfel încât să devină una de petrecere a timpului liber pentru localnici, cu spații verzi, parcare, piațetă, loc de joacă și alei. În total, vor fi reabilitați peste 2.600 mp de suprafață de clădire, iar spațiul exterior creat se va întinde pe o arie de peste 3.500 mp”, precizează reprezentanții ADR Vest.

spot_img

Obiectivul general al proiectului este „creșterea siguranței și nivelului calității vieții pentru populația din zona urbană marginalizată Mociur, din Municipiul Reșița”, iar investiția totală este de aproape 8,3 milioane lei, dintre care 7,4 milioane, bani nerambursabili. Durata de implementare este de 26 luni.

Proiectul este implementat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”, Prioritatea de investiții 9.1 – „Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC)”

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Politica cu „o sa …”, „se va …” si „va fi …” dar fara fapte, este egala cu 0 (zero). Dar, este o intrebare, ce este cu aceasta „lege a tacerii” despre lucrarile de defrisare pentru partia si traseul telegondolei, din Domeniul schiabil Semenic ? Cum de Popa si Dunca nu se lauda in toata mass-media ca se executa aceste lucrari ? Ce interese ascunse stau in spatele acestei tacerii, cel putin, ciudate ? Ne spune cineva ? …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei