Pistrilă și Novac au doinit pentru orăvițenii păcimași! La Zilele Orașului Oravița!

pistrila si novac

Debutul Zilelor Orașului Oravița a fost unul încărcat de emoție, dans și multă voie bună. Interpreți consacrați ai cântului popular bănățean au creat și întreținut o atmosferă de sărbătoare în orașul din Valea Cărașului.

Chiar dacă efectul unei zi caniculare s-a simțit din plin, spre seară, orăvițenii s-au adunat pe platoul din fața gării pentru a petrece de zilele orașului. Ce-i drept, afluența de public a fost una ascendentă și, chiar dacă gradele din termometre au scăzut o dată cu lăsarea serii, iar platoul din fața celei mai vechi gării din țară s-a umplut, atmosfera a fost „încinsă” de doinele pline de patos interpretate cu măiestrie de Florin Pistrilă și Nicu Novac. Prima zi de sărbătoare a Oraviței a fost deschisă de tinere talente orăvițene, care, cu emoție, ce-i drept, au urcat pe scenă și au încântat audiența de pe platou. Evenimentul a continuat tot cu interpreți orăvițeni, consacrați deja în peisajul cântului popular bănățean, Alexandra Ința, Nicoleta Novac, Ionuț Oprea și Cătălin Badea, fiind cei care au cântat pentru concitadinii lor. Au urmat Florin Pistrilă, Liliana Laichici și Dumitru Teleagă. Seara de muzică populară a fost încheiată într-un mod maiestuos de consacratul interpret de muzică populară Nicu Novac.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157683849223544″]

Jocul popular a fost pus în scenă de tinerii talentați de la Ansamblul „Hora Carașului” al Casei de Cultură „George Motoia Craiu” din Oravița, iar acompaniamentul muzical a fost asigurat de formația condusă de prof. Marian Suvergel. Vinovată de atmosfera dintre pauze, dar și de prezentarea artiștilor, a fost, și-n acest an, cunoscuta prezentatoare tv, dar și interpretă de muzică populară, Luminița Istudor.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Johny

    Mă uit pră geam și văd că nu e încă seară. Am timp să mă sui în mărșână și să merg pân-la Orăvița. Șe dracu, dacă ie distrăcție, atunși e musai să fiu și io acolo …

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei