fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Plan de sprijin pentru România în valoare de 17,3 miliarde de lei!

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Damian a vorbit în Plenul Camerei Deputaților despre planul coaliției de guvernare de transformare a României într-un stat independent energetic și alimentar:

„Criza economică prin care trece România, dar și restul Europei, creșterea inflației, războiul din Ucraina, cer măsuri concrete și imediate, de aceea Coaliția de Guvernare a venit cu un plan menit să sprijine românii și România. Pachetul de sprijin are o valoare de 17,3 miliarde de lei și acoperă mai multe domenii importante, atât economic, cât și social.

Aș dori să vă atrag atenția asupra unor măsuri care sunt de interes pentru români:

spot_img
  • Vouchere în valoare totală de 1 miliard de euro pentru familiile cu venituri mici, ca sprijin pentru a face față creșterii prețurilor la produsele de bază, prin acordarea de vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 50 euro, la fiecare două luni.
  • Vouchere pentru elevii cu burse sociale, în valoare de 30 euro lunar, în perioada școlară, pentru rechizite, haine, alimente. Elevii au nevoie de această susținere. Crește și alocația zilnică de hrană, dar și alocația lunară de plasament și a copiilor cu dizabilități.
  • Salariații din mediul privat și public sunt sprijiniți și ei prin majorarea cu 50% a valorii tichetelor de masă, de la 20,17 lei la 30 lei.
  • Zero taxe pentru creșterea voluntară a salariului minim cu 200 lei, pentru această sumă.
  • Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii din spitale și vârstnicii institutionalizați.
  • Ajutarea contractelor de investiții publice în derulare, pentru a se putea finaliza contractele în derulare.
  • Sprijin pentru IMM-uri în valoare de 300 de milioane de euro: 400 mii euro/firma pentru IMM-urile cu cheltuieli de peste 15% la utilități, de la 1 iunie.
  • Transportatorii sunt sprijiniți cu 300 milioane de lei, cu o subvenție de 0,50 lei/l de carburant.
  • Angajații în șomaj tehnic vor primi 75% din salariu până la finalul anului.

De interes sunt și programele dedicate familiilor: sprijin pentru cuplurile care nu pot avea copii, de la 300 la 5.000 de familii pot accesa programul de fertilizare in vitro, dar și alte programe precum Programul pentru tinere familii și Programul național Student Invest.

Un loc important îl are agricultura, un domeniu pe care PSD l-a susținut mereu. România, grânarul Europei, produce anual cantități mari de cereale, suficiente pentru asigurarea consumului intern, cât și pentru export. Este important să menținem locurile de muncă în agricultură și în industria de procesare.

Salariul minim în agricultură și industria alimentară va fi de minim 3000 lei, la fel ca în construcții. Măsurile mai includ 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România, prin prime de 10% pentru fermierii care procesează produsele agricole în România, începând cu 1 iunie. Acest lucru ar ajuta extrem de mult în rezolvarea ratei imense de importuri, ceea ce ar ajuta țara noastră nu doar pentru moment, ci și pe viitor.

Planul de măsuri este unul care va avea efecte deosebit de benefice, atât prin sprijinul financiar pe care îl oferă românilor, cât și prin numeroasele investiții publice în infrastructură, sectorul energetic, cel alimentar. Ajutorul de stat pentru stimularea investițiilor este de peste 1 milion de euro. Investițiile sunt esențiale pentru dezvoltarea pe termen lung a țării noastre.

România poate deveni un stat independent energetic, dar și alimentar. Țara noastră are potențialul de a deveni rezervorul de alimente al Europei. Poate deveni principalul port la Marea Neagră. România poate fi un lider regional, iar acest plan de măsuri reprezintă un pas important în această direcție. Am încredere că vor urma și alte măsuri menite să îmbunătățească traiul românilor pe termen lung“, a încheiat deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Romulus Damian.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ✍️🇹🇷🇷🇴Când apare un necaz în lume, hop și salvatorii. Cine alții decât politicienii înțepeniți în scaune. Și atunci, și dăi și caută soluții salvatoare,🤔 că.. baba (tanti Maria ), să povestească la scaun.(în grai bănățean ) .,,Uice șie drept vorbeășce domnul al mare ge la condușere”.. Acum întreb eu (că prostu’satului ).. 32ani ce a-ți făcut după Ceaușescu??! Va-ți perindat voi de voi, PSD-ul și PNL-ul, va-ți înrudit, va-ți dat la rude contracte cu statul, a-ți făcut artificii financiare să vă îmbogățiți ptr 5 generații și acum aveți logoree(diaree verbală. ) Chiar a dispărut bunul simt și rsspectul??! 😡Vai și amar de noi cu voi 😪😪Era să uit.. ✍️mesajele unor tâlhari administrativi, ca eu să am gura mai mică, NU MA SPERIE , dimpotrivă i-mi întăresc convingerea că locul multor politicieni este lingă ☢️Elena Udrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei