UPDATE: Ploi torențiale și inundații în această după-amiază la Glimboca, în Caraș-Severin

1

UPDATE: Inundații au avut loc atât la Glimboca, cât și la Zăvoi, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Caraș-Severrin: „La Glimboca au fost afectate 7 case, 27 de curți și o mașină, iar la Zăvoi au fost inundate peste 40 de curți, precum și DJ 683, spre Poiana Mărului, unde o porțiune de aproximativ 3 km a fost acoperită de aluviuni și de copaci, iar șanțurile au fost colmatate. Tot la Zăvoi, drumul pietruit spre stația de apă a fost spălat de viitură pe o porțiune de aproximativ 400 de metri”.

………………………………………………

Doar câteva zeci de minute, de atât a fost nevoie pentru ca apele să transforme una dintre cele mai frumoase comune din Caraș-Severin, Glimboca, într-o mlaștină noroioasă.

2

Torenții amestecați cu resturi de crengi și pământ au măturat totul în cale și au lăsat în urmă prăpăd. Imediat la fața locului a sosit și șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență, prefectul Cristian Gâfu:

4

„Ploaia torențială și viiturile cauzate de codul portocaliu anunțat de meteorologi au inundat mai multe locuințe ale oamenilor. Un singur lucru bun pot să constat, nu a suferit nicio persoană și sunt doar pagube materiale. Din cauza faptului că într-un interval scurt de timp au căzut mai multe precipitații decât a putut prelua canalul colector și a apelor care au venit amestecate cu pământ și resturi de lemn, acesta s-a înfundat și aproximativ 4 – 5 locuințe au fost afectate de apa care a pătruns în ele.

 5

La această oră se fac constatările, urmând ca Primăria din Glimboca să trimită mâine către Inspectoratul pentru Situații de Urgență raportul constatator, urmând ca acesta să ajungă la Prefectură și mai apoi la București, astfel încât să facem tot ce este posibil pentru ca oamenii să-și poată recupera pagubele suferite“ – a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu.

3

În urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase prognozate pentru județul Caras-Severin, în localitatea Glimboca au fost afectate mai multe gospodarii. Până în acest moment s-au înregistrat inundații la 3 case și 27 de curți. Intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș cu sprijinul a două motopompe transportabile. Împreuna cu localnicii, pompierii au acționat și pentru decolmatarea unui podeț, iar ca urmare, apa a început sa se retragă. Se intervine în continuare pentru evacuarea apei din cele 3 case. La fața locului se afla alături de dl. prefect Cristian Gâfu și inspectorul șef al ISU Semenic , col. Cristinel Coneru. Din fericire, până acum nu s-au înregistrat victime. Persoanele din cele 3 case afectate s-au auto evacuat și nu a fost necesara evacuarea altor persoane“ – se precizează într-un comunicat transmis de ISU Semenic Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

  1. Dan Agache

   nu prietene, citez din „clasici“. imi pare rau ca nu ai vazut ghilimelele de citat. mai gresesc si eu dar…nici chiar asa

  2. CG

   Mai greșește, într-adevăr, dar aici chiar a citat din ”clasici”.
   În cauză e vorba de exprimarea celui mai competent dintre competenți, celui promovat pe criterii ultra-purificate (oameni buni, voi v-ați uitat cumva la moaca ăstuia? ce apariție de interlop are!).
   Dar, Dane, tu recitești textele și verifici articolele înainte de a apăsa tasta ”enter”? sau butonul ăla ”publish now”?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei