Ploile torențiale îi lasă fără apă pe locuitorii din Goruia. Ce măsuri vrea să ia primarul Crăciun

modelmic

Ploile torențíale ce au avut loc în județ, i-a afectat pe locuitorii comunei Goruia.
Precipitațiile în averse, care nu au mai contenit în ultima perioadă, au afectat sistemul de alimentare cu apă din comună. Primarul Dumitru Crăciun este decis să ia măsuri și ne-a explicat care este situația în momentul de față.

În urma acestor ploi torențiale în calamități, am avut probleme la captare și la traversarea la canalizare peste râul Caraș, fiind foarte mare, apa a adus lemne și ne-a rupt conducta. Pe zona de deal este foarte periculos pentru că dacă plouă, să zicem 50 l/mp, pârâurile nu pot prelua și atunci se produc inundații”, spune primarul.

Localitatea Goruia are alimentare cu apă din anul 1994, dar apa trece prin conducte din țeavă metalică neagră ce nu se mai încadrează în norme. Astfel că, Primăria Goruia vrea să obțină finanțare pentru un proiect de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în localitate.

Din cauza fenomenelor meteorologice înregistrate, și a instabilității atmosferice din ultimii ani, a fost afectată captarea, și problema este și la filtru, care este prevăzut cu straturi de nisip, dar, fiind unul singur, nu mai filtrează, din cauza mizeriei care se adună. Avem probleme cu autorizarea pentru că nu avem țeavă de polietilenă, nu avem stație de tratare și sunt absolut necesare cele două filtre și vrem să prindem un proiect de reabilitare alimentare cu apă în Goruia, sunt măsuri urgente!”, declară primarul Dumitru Crăciun.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei