Ploile torențiale s-au oprit, apele se retrag, dar pericolul nu a trecut

1

Județul Caraș-Severin a fost măturat de o serie de ploi torențiale care au lăsat prăpăd în urma lor dar, din fericire, nicio victimă umană. Echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebes au fost solicitați ieri  de 13 ori pentru evacuarea apei din beciuri, curți și fântâni în localitățile Caransebes, Otelu Rosu, Iaz și Voislova.

3

Detașamentul de Pompieri Reșita a intervenit în Dezești, localitate grav afectată de inundații, la 2 beciuri, o fântâna și mai multe grădini, în Remetea Pogănici la câteva curți din apropierea digului și în Reșita pentru evacuarea apei infiltrate în subsolului unui bloc în zona Lunca Pomostului.

2

Meteorologii au prelungit până marți 23 iunie la ora 10 avertizarea de cod galben valabilă pentru întreaga țară. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima jumătate a săptămânii viitoare.

4

Institutul Național de Hidrologie și de Gospodărire a Apelor menține codul galben de inundații pentru mai multe bazine hidrografice din țară, printre care și cele din Banat: Crișul Alb (județele: Hunedoara și Arad),  Bega Veche, Bega (județul Timiș), Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera (județele: Timiș și Caraș Severin), Cerna (județele: Gorj și Caraș Severin), afluenții mici ai Dunării aferenți sectorului amonte S.H. Drobeta Tr. Severin (județele: Caraș Severin și Mehedinți). Fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Sursă foto: ISU Semenic

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei