În PNL e ceață! Ghiorghioni le strică imaginea, Frunzăverde nu!

modelmic

O singură zi îi mai desparte pe consilierii județeni de o nouă înfruntare cu problema demiterii din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean a lui Ionesie Ghiorghioni.

Consilierii PSD au ieșit din sală la prima ședință în care s-a discutat această problemă, susținând că situația trebuie rezolvată în intimitatea PNL, nu în plenul Consiliului Județean. În același timp, național liberalii susțin că orice decizie le aparține exclusiv membrilor din fosta formațiune PNL, până acum singura măsură luată în interiorul partidului fiind demiterea lui Ghiorghioni din funcția de prim-vicepreședinte.

Mai exact, potrivit celor spuse de deputatul Valeria Schelean, orice decizie luată la nivel de partid cu privire la sancționarea unui membru poate fi luată, cel puțin până în 2017, doar de colegii care au făcut parte în trecut din aceeași formațiune cu membrul care trebuie sancționat.

„Noi avem niște criterii de integritate foarte clar stabilite, în măsura în care se va încadra pe unul dintre motive, vor exista sancțiuni dar până atunci nu putem să speculăm absolut nimic. Domnul Ghiorghioni a fost schimbat din funcția de vicepreședinte, a fost o discuție în CJ dar la noi, până în 2017, chiar dacă a existat această fuziune și suntem un nou partid, sancțiunile sunt luate, cu privire la fiecare coleg, de formațiunea din care a provenit înainte de fuziune.

Deci, dacă sunt sancțiuni de aplicat le vor aplica membrii vechiului PNL, dar noi cu vechiul PDL nu putem vota niciun fel de sancțiune asupra colegilor care provin din vechiul PNL. Discuțiile au existat și a fost înlocuit din funcția de vicepreședinte pentru că așa au considerat cei din vechiul PNL că e normal”, explică Valeria Schelean.

Cu toate acestea, toți membrii noului PNL susțin că și mâine vor dori să voteze în cadrul ședinței de Consiliu Județean în favoarea demiterii lui Ghiorghioni de pe scaunul de vicepreședinte al Consiliului Județean. Rămâne însă de văzut dacă de data aceasta social-democrații vor accepta să se implice și să voteze, în situația în care problema nu este cu mult modificată față de ultima dată.

Ceață mare în PNL! Faptele penale ale lui Ghiorghioni merită sancțiuni, cele ale lui Frunzăverde, nu!

În timp ce PNL Caraș-Severin susține intens moțiunea națională de demitere a premierului Ponta, cercetat în prezent de fapte penale, în județ, penalii PNL sunt tratați cu indulgență.

Mai mult, și sancțiunile aplicate la nivel local în interiorul PNL, sunt mai blânde cu unii, și mai dure cu alții. Acesta este și cazul lui Ionesie Ghiorghioni și Sorin Frunzăverde, ambii cercetați în dosare de natură penală, dar care se bucură de suport diferit din partea partidului din care fac parte.

În timp ce, potrivit membrilor PNL Caraș-Severin, Ghiorghioni le strică imaginea, situația lui Frunzăverde nu este atât de gravă, iar cei doi nu ar trebui luați la pachet.

„Am votat ca toți consilierii județeni ai PNL să susțină și să inițieze proiectul de schimbare din funcția de vicepreședinte al CJ al domnului Ghiorghioni din cauza problemelor pe care le are de natură penală și a imaginii negative pe care o atrage asupra partidului. A fost o decizie luată la nivel de partid iar dacă a fost propusă schimbarea dânsului din funcție, consilierii noștri județeni vor vota în acest sens. În ceea ce îl privește pe domnul Frunzăverde, nu cred că lucrurile trebuie văzute la pachet. Sunt doi colegi care au probleme cu justiția și măsuri se vor lua împotriva amândurora în raport de situația concretă cu care se confruntă”, explică Valeria Schelean.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei