PNȚCD va face alianță electorală cu PSD și la alegerile din 2020!

luminita

PNȚCD Caraș-Severin a decis să sprijine și în Turul II candidatura Vioricăi Dăncilă la președinția României. Despre hotărârea filialei țărăniste cărășene s-a vorbit în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi la sediul județean al PSD Caraș-Severin.

Alături de deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, s-a aflat președintele PNȚCD Caraș-Severin, Dan Sârbu care a precizat că această conferința comună a fost o decizie venită de la nivel central și luată de conducerile celor două partide.

Hotărârea nu a fost luată așa, dintr-o dată, să susținem candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Este o discuție care a avut loc în partid cu vreo 3 ani în urmă. Nevoia de revenire a creștin-democrației, a partidului național țărănesc creștin-democrat pe scena politică mare este clar importantă și noi știm că trebuie să venim înapoi pentru că nu există acest aspect al politicii și al cetățenilor, reprezentat.

În urmă cu aproximativ jumătate de an s-a stabilit într-un consiliu național de conducere că trebuie să trecem alături de social-democrați în susținerea demersurilor politice pe care aceștia le fac și a fost primul pas, când am ieșit public, pentru europarlamentare”, a declarat Dan Sârbu.

Președintele PNȚCD Caraș-Severin a subliniat că partidul său continuă susținerea Vioricăi Dăncilă la prezidențiale pentru că sunt consecvenți hotărârilor luate la nivel național.

Hotărârea e luată în special pentru că noi nu putem fi de acord cu o Europă care să fie reprezentată doar la Bruxelles, noi suntem de acord cu principiile fundamentale ale UE stabilite de Robert Shuman și de Konrad Adenauer, adică Europa trebuie să fie o Europă a națiunilor, ori PSD corespunde perfect aspectului doctrinal al creștin democrației din România, adică acel al patriotismului luminat.

Singurul partid care a luat măsuri pentru popor, pentru națiune, chiar a intrat în „conflict” cu organismele de conducere de la Bruxelles este PSD. Am considerat că este bine să fim alături de dânșii, să îi susținem și probabil că în curând vom face și un fel de alianță electorală pentru viitoarele alegeri, care ne așteaptă anul viitor”, a declarat președintele PNȚCD Caraș-Severin. Dan Sârbu.

Conform afirmațiilor președintelui țărăniștilor cărășeni, în momentul de față 12 organizații județene susțin 100% PSD la aceste alegeri.

 

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Gigi Against

  Nea pompasu’, ai batut palma cu ciuma rosie doar pentru ca rosu este si culoarea pompierilor?
  Seniorul face tumbe in mormant…
  Partidul pentru care a stat ani grei la ocna s – a inhaitat cu urmasii tortionarilor…
  Bravos natiune, halal sa – ti fie…zise nenea Iancu!

  Raspunde
  1. gogu

   Gigi cu cine se asociaza treaba lor.Pina la comunisti cei mai mari dusmani ai PNT-ului au fost liberalii.Apoi au venit comunistii,care au intemnitat taranistii.Poti sa-mi spui raportul arestarilor taranisti liberali ?Acestia au tradat toate formatiunile politice cu care sau asociat .Recent pentru dvs.,adica dupa 90..PSD,PNT,PD .Apoi au revenit la dragostea fata de PD pentru care nimeni nu a mai amintit de trecutul istoric al PNL-ului.Nu vreau raspuns.Sanatate.

 2. zero

  “PSD corespunde perfect aspectului doctrinal al creștin democrației din România, adică acel al patriotismului luminat.”

  Opus naţionalismului întunecat (de tăiţei).

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei