Poezie, folk și lansare de carte la cea de-a doua ediție a Taberei Naționale de Literatură „Gheorghe Azap – Mihai Moldovan”

Gheorghe Azap - tabara

Primăria orașului Oravița, împreună cu Centrul Cultural și Complexul Muzeal Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” și Asociația ARSENS organizează în perioada 22 – 24 septembrie Tabăra Națională de Literatură „Gheorghe Azap – Mihai Moldovan”.

Manifestările culturale vor debuta vineri, 22 septembrie, începând cu ora 17.00, la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița. După cuvântul de deschidere, vor avea loc conferințe medalion despre oamenii de cultură din Valea Carașului: Romul Ladea, Gheorghe Azap și Mihai Moldovan. Vor urma lansări de carte și reviste literare, iar la ora 19.00, va avea loc o conferință folk – rock – jazz. Seara se va încheia cu un spectacol recital de poezie.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a taberei, participanții se vor întâlni, în jurul orei 11.00, pe peronul celei mai vechi gări din țară, Gara Oravița, de unde vor pleca într-o călătorie pe ruta Oravița – Anina, cunoscută publicului larg sub denumirea de Semmeringul Bănățean. „Cenaclul din Tren” va cuprinde o serie de conferințe de poezie și muzică folk, invitat special fiind folkistul reșițean, Cristian Buică. Seara se va încheia în localitatea Ciclova Montană cu o seară de poezie și folk, lansări de carte și revistă, dar și un foc de tabără.

Tabăra de literatură se va încheia duminică, la ora 12.00, participanții vor asista la concluziile taberei, precum și o prezentare a proiectelor pentru ediția următoare.

afis tabara

Managementul celei de-a doua ediții a Taberei Naționale de Literatură „Gheorghe Azap – Mihai Moldovan” este asigurat de: Cristina Zainea, Cecilia Pătraru, Ion Gheorghe Chiran, Lorin Cimponeriu, Cristian-Gabriel Ghinea și profesorul Ionel Bota.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei