În pofida zvonurilor, programul PNDL merge mai departe și se finanțează

a

O nouă tranșă de bani, în valoare de aproape 400 de milioane de lei, a fost achitată ieri de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru programul PNDL. După cum a afirmat Andrei Ungur, subsecretar de stat în cadrul ministerului, pentru lucrările din Caraș-Severin este vorba de peste 11 milioane de lei. „Finanțările se fac în funcție de stadiul execuției lucrărilor și de verificările efectuate de Inspectoratul de Stat în Construcții. A fost o mică întârziere pentru că cererile sunt mari, sumele sunt foarte mari și a fost și o perioadă mai grea din partea celor de la ISCR. Fiind foarte multe solicitări nu au reușit nici ei să lucreze la ritmul pe care și l-ar fi dorit“ – a precizat Andrei Ungur.

La nivelul Județului Caraș-Severin există proiecte depuse spre finanțare și care trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an prin PNDL, în valoare de 320 de milioane de lei, pentru care mai sunt necesare 86 de milioane de lei. „Din păcate aici sunt cuprinse și lucrări a căror stadiu de execuție este de 2 – 3% sau nici măcar nu au fost începute“, a mai adăugat Andrei Ungur. Cele 11 milioane de lei alocate ieri, vor merge către  aproximativ 20 lucrări din 14 localități din Caraș-Severin. Este vorba de: Reșița, Oravița, Berzasca, Berzovia, Buchin, Ciudanovița, Coronini, Dalboșeț, Marga, Măureni, Pojejena, Sasca Montană, Turnu Ruieni, dar și Consiliul Județean.

„La PNDL nu se ține cont de culoarea politică a solicitantului. Depinde foarte mult de cât de gospodar este primarul, de constructor și în momentul în care se depun deconturile și solicitările de finanțare, dacă în urma controalelor totul este ok, se fac plățile. Nu se ține cont de apartenența unui primar la un partid sau altul. E adevărat că înainte de Guvernarea Orban, plățile se efectuau fără niciun control extern – a ținut să mai precizeze subsecretarul de stat Andrei Ungur.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei