fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Pohta ce-a pohtit! Managerul Librimir are de-acum și comitetul lui director la Spitalul Județean din Reșița!

 

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Reșița s-a întrunit marți, 9 august, pentru a rezolva și unul din subiectele „arzătoare“, prin care se dorește încheierea unui capitol managerial numit Alina Stancovici.

Prin vocea de-acum recunoscută a președintelui Consiliului de Administrație al celei mai importante instituții spitalicești din Banatul de Munte, au fost aduse și prezentate celor prezenți o serie de documente prin care s-a arătat că deficitul financiar este în continuare unul îngrijorător iar arieratele nu au scăzut. Chiar dacă pentru această gaură neagră financiară nu ar trebui să fie răspunzătoare Alina Stancovici și echipa ei care a alcătuit, până deunăzi, comitetul director. Desigur, nu vă așteptați ca vreodată să aflați adevărul despre cine, cum, când și prin ce mijloace a adus Spitalul Județean din Reșița într-o situație fără ieșire. Răspunsurile sunt de-acum ascuns bine, undeva în negura vremurilor iar cei care ar putea să le pună pe tapet nu au niciun interes să o facă. Ba dimpotrivă…

spot_img

Revenind la ședința consiliului în care domnul doctor Purea a părut ceva mai pragmatic decât în expozeele mitologice de până acum, s-a votat încetarea în bloc a misiunii Comitetului Director  format din directorul medical Gheorghe Beg, directorul financiar – Adina Miloș și a directorului de îngrijiri medicale – Dana Tulbure! După mine, fiecare dintre cei menționați sunt profesioniști care, personal, nu cred că nu au vegheat la bunul mers al actului medical pe perioada în care au fost nominalizați să ocupe aceste funcții!

Acuzațiile au curs și de această dată la adresa echipei Alinei Stancovici, de la cei 7 medici care au ocupat funcția de director medical în mandatul fărâmițat al managerului Stancovici, la lipsa de performanță managerială, prin faptul că nu a fost redus gradul de îndatorare al spitalului, așa cum era asumat acesta prin contractul semnat la titularizarea pe post a ex-managerului. Singura prezentă la un tete-a tete cu președintele Purea și colegii lui (medicul Radu Albotă s-a retras din Consiliul de Administrație) a fost Adina Miloș, cea care nu s-a sfiit să îi anunțe pe cei care au propus și supus votului demiterea ei, că va merge în instanța pentru a-și apăra competențele profesionale, cele care, în acest fel, i-au fost puse la îndoială.

Președintele CA-ului Paul Purea a purtat, înaintea votului, un scurt dialog cu cel care a făcut propunerea demiterii comitetului director, managerul interimar Cosmin Librimir pe care l-a întrebat dacă își dorește ca vreuna din persoanele din conducere să rămână alături de el și în perioada următoare. Acesta a rămas ferm pe poziție și a declarat că acest comitet executiv trebuie demis în bloc pentru că a eșuat în misiunea asumată.

Librimir a oferit și numele propuse ale celor care vor prelua posturile de conducere în cadrul noului comitet director: Ilona Voina – director medical, Violeta Florea – director financiar și Anda Cristoi – director îngrijiri medicale.

În același timp este așteptată cu sufletul la gură analiza financiară dar și soluțiile pe care le vor propune specialiștii Hospital Consulting, care se vor afla în următoarele luni pentru un altfel de audit. Sau după cum a declarat pentru Reper 24, directorul Hospital Consulting, dr. Laszlo Lorenzovici: „de peste 12 ani sprijinim activitatea spitalelor prin evaluare, analiză, analize comparative, identificarea problemelor și propunerea de soluții. Obiectivul este ca spitalul să își îndeplinească misiunea, respectiv să deservească nevoile de servicii ale populației în condiții de sustenabilitate economică. Acest lucru este foarte important“.

Va însemna un moment de cotitură noul act managerial pe care își pune începând de astăzi „parafa“ medicul – director Librimir și oamenii pe care și i-a dorit în Comitetul Director și pe care de-acum îi are? De cât timp va avea nevoie pentru a produce Marea Schimbare și dacă odată cu o posibilă titularizare pe post, lui Librimir i se va propune un target financiar ca și în cazul Stancovici și mai ales, dacă și-l va asuma și va răspunde cu funcția pentru neatingerea acestui target?

Sunt doar câteva întrebări la care răspunsul îl vom primi în perioada, lungă sau scurtă, care va urma…

Noi, pacienții dumneavoastră, încă mai avem timp, nervi, părinți și bunici bolnavi care-și cumpără din farmacii pe bani proprii cele necesare pentru internare, dezamăgiri, suspine, greață și …speranță.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

 1. Bulici ! , Stăncuța !… Măi ‘ Bulici şi Stancuța , voi n-auziți atunci când vă strigă duhovnicul vostru , parintele Gonoreanus de la mănăstirea Profunda ? Iertare pastore Latrinovici Retevescu Gâdeanu , PACE ! … eram neatenți fiindcă ne distram cu jucăriile pacienților aflați la morga spitalului !
  În schimbul de experiențe cu ,, joaca de-a doftoru’ ” pe care îl avem şi cu martorii lui ebola în subsol , am fost absorbiți de toate astea’ şi nu am mai auzit ,, cemarea ” părintelui !
  V-a strigat pentru a vă întreba , la care jucării vreți să renunțați mai întâi, atunci când veți ajunge doctori mari ? Bulici şi Stăncuța cugetând o clipă,răspund la unison : ,, la doftorie şi la doftorii ” ! Păi ‘ şi dacă renunțați ,, la doftorie şi doftorii ” năstruşnici mici ce sânteți , atunci cum şi cu ce o să mai rămâneți în spital ? Cu sfânta birocrația răspunseră Bulici şi Stăncuța , de-i lăsară pe toți mască ! Dar de unde ştiți măi’ copii de latura asta’ divină şi preaplină a spitalului ? … interveni preacuriosul părinte Gonoreanus , mândru şi plăcut surprins de răspunsul plin de inteligență / dibăcie şi har al acestor doi copii de suflet ai săi. Secret profesional venit de sus părinte , o să-ți spunem mai târziu la spovedanie…fiindcă sunt prea mulți păcătoşi de față !
  Acesta este o tentativă de PAMFLET…pam , pam !

 2. ”Acesta a rămas ferm pe poziție și a declarat că acest comitet executiv trebuie demis în bloc pentru că a eșuat în misiunea asumată.”

  Și în apartenență politică (condiție eliminatorie).

 3. Deci ,în concluzie , personajele din ,,pamflet” chiar ,, se jucau cu jucăriile pacienților aflați la morga spitalului „. Face parte din respectul cuvenit celor decedați ( mă refer la oamenii care au trăit demn , onest… + alte virtuții care să le facă cinste la trecerea ,, în lumea celor drepți ” ).Gunoaiele / scursurile sociale lipsite de scrupule…ducă-se acolo unde le-a fost locul(inclusiv în lada de gunoi a istoriei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei