Poliţia de Frontieră Română – gazda unei operaţiuni organizate de A.E.P.F. și FRONTEX

aaa

Operațiunea comună, ce poartă denumirea „Activități Operaționale Flexibile la Frontierele Terestre 2021” – Joint Operation Flexible Operational Activities Land 2021 (JO FOA Land 2021), se va derula la granița cu Serbia, în zona de responsabilitate a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. Acțiunea se desfășoară la nivelul a nouă sectoare ale Poliției de Frontieră situate la granița terestră și vizează prevenirea și combaterea migrației ilegale pe respectivul segment de frontieră externă a Uniunii Europene.

În cadrul operațiunii de la frontiera cu Serbia vor fi detașați 33 de reprezentanți ai Agenției Frontex și ai autorităților de frontieră din Austria, Bulgaria, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria, cu 21 autospeciale de patrulare. În diverse faze ale activității, vor participa și polițiști de frontieră români de la cele nouă sectoare ale Poliției de Frontieră care au în competență granița terestră cu Serbia. Întreaga acțiune JO FOA Land 2021 se derulează pe teritoriul mai multor state, durata de implementare a acesteia fiind de un an, începând cu 27 ianuarie 2021.
aaaa

Scopul operațiunii este să pună în aplicare în mod coordonat activitățile operaționale derulate la frontierele terestre externe ale UE pentru a controla fluxurile de imigrație ilegală către teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a combate criminalitatea transfrontalieră și pentru a consolida cooperarea europeană. Se va avea în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia prevenirii și contracarării fenomenului migraţionist la frontierele terestre ale spațiului comunitar, creșterea operativității schimbului de date și informații între autoritățile de aplicare a legii din aceste țări, precum și un schimb eficient de experiență între polițiștii de frontieră europeni. Operaţiunea va fi finanţată, în totalitate, de către Agenția FRONTEX, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timiș Agent șef principal de politie Leș Mihaela.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei