Poliția Locală Moldova Nouă, scoasă la raport! Primarul Torma ia măsuri!

Primarul Torma si politia locala

Poliția Locală din orașul de la malul Dunării și-a prezentat săptămâna trecută raportul de activitate pe anul 2016. După analiza raportului, primarul Adrian Torma a luat măsurile ce se impuneau și a trasat o nouă linie serviciului comunitar pentru anul în curs.

Prezent la expunerea anuală a raportului de activitate de către polițiștii locali din cadrul Primăriei Moldova Nouă, edilul șef al orașului din Clisura Dunării a apreciat activitatea pozitivă a serviciului din anul precedent, dar a scos în evidență și o serie de nerealizări ale serviciului din subordinea aparatului de specialitate al primarului.

Am constatat realist și obiectiv, atât rezultatele pozitive obținute, dar mai ales punctele slabe ale acestui serviciu foarte important din cadrul aparatului de specialitate al Primarului. Poliția Locala, din păcate a fost un serviciu lăsat de izbeliște de fosta administrație, iar ultimele 6 luni ale anului 2016 au fost doar o perioada de recunoaștere si de informare pentru mine”, a concluzionat primarul Torma pe tema raportului de activitate.

Pentru a eficientiza calitatea muncii polițiștilor locali, edilul șef al orașului de la malul Dunării le-a trasat noi direcții de acțiune, precum și o reorganizare profundă a serviciului.

Așadar, pentru anul 2017 vor fi luate următoarele măsuri:

– recredibilizarea instituției;

– modernizarea dotărilor (camere video, o noua locație, dotări directe către polițiști);

– o prezență mult mai activă în teren;

– apropierea de cetățeni și crearea unei stări de colaborare cu comunitatea;

– informarea cetățenilor legat de legislația in vigoare în domeniile de interes ale administrației locale;

– punerea în aplicare a HCL-urilor adoptate de Consiliul Local;

– alte obiective stabilite de administrația locală.

Pentru a pune în aplicare măsurile stabilite a fost schimbată și conducerea Poliției Locale din orașul de pe Clisura Dunării, edilul Torma fiind convins că prin aceste schimbări serviciul comunitar din cadrul primăriei își va recâștiga încrederea în fața locuitorilor orașului.

În același timp, avem și o schimbare de conducere la nivelul Poliției Locale de la începutul lunii Martie. Urez succes noii conduceri în frunte cu domnul Retezan Gheorghe și îl asigur de susținerea întregului aparat de specialitate al primarului. Totodata mulțumim și domnului Ilie Nistoran pentru activitatea depusă până acum în cadrul Poliției Locale. Le mulțumesc și agenților din Poliția Locală și sunt convins că în timpul mandatului meu de Primar vom reuși să recâștigam încrederea cetățenilor în Poliția Locală și vom dovedi că putem aplica legea parcurgând cu înțelepciune 3 pași importanți: informarea, conștientizarea și, în ultima faza, amendarea cetățenilor”, am mai spus  Adrian Torma.

Vă reamintim faptul că până anul trecut, polițiștii locali din orașul de la malul Dunării erau nevoiți să acționeze în interes de serviciu cu mașina personală, iar în unele cazuri, chiar și cu taxiul. Această problema a fost rezolvată de administrația Torma, în toamna anului trecut serviciul comunitar fiind dotat cu un autoturism.

 

John GAVRILESCU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei