Polițiști, silvicultori și rangeri implicați într-o amplă acțiune de igienizare a traseelor turistice

 

57358164_441393100000169_2480370332431548416_nTraseele turistice din Valea Beiului și Cheile Nerei au fost igienizate de rangerii de la Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița Oficial, silvicultorii Ocolului Silvic Sasca Montană din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin și polițiști din cadrul Poliției Oravița.
Ca urmare a acestei acțiuni au fost colectati 15 saci de 240 de litri cu deșeuri. Cele mai multe gunoaie au fost colectate de pe malul râului Nera și aduse fizic, chiar și 10 kilometri, de către cei implicați, până în punctul de colectare, datorită inaccesibilității cu mijloace mecanizate pe traseul respectiv.
”Acțiunea de igienizare a pădurilor și a zonelor limitrofe fondului forestier se dorește a fi un semnal de alarmă, dar și un îndemn adresat amatorilor de drumeții în natură, pentru a fi mai responsabili și atenți cu natura, să nu arunce deșeuri în locurile de campare sau pe traseele turistice din păduri sau în parcurile naționale și naturale”, spun reprezentanții Romsilva.
La nivel național, Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret în parteneriat cu Direcțiile Silvice și administrațiile parcurilor naționale și naturale au organizat înainte de Paști, pe raza ocoalelor silvice, parcurilor naționale și naturale din structura Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva ample acțiuni de igienizare, la care au participat numeroși voluntari.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei