10.1 C
Reșița
duminică, 20 aprilie 25

Polițiștii cărășeni au deschis porțile. Dar nu ca să iasă infractorii

Polițiștii cărășeni au deschis luni, 24 martie, porțile, în avanpremiera „Zilei Poliției Române”, marcată în 25 martie. Nici ca să iasă infractorii și nici să intre cineva la „zdup”. Ci ca să facă cunoscute armele, echipamentul, și autospecialele din dotare. Toate au fost expuse în Parcul Tricolorului din Reșița, iar interesul publicului (în special a celor mici) a fost foarte mare.

Au fost mai multe standuri expoziționale din toate serviciile poliției, între care poliția rutieră care a etalat cel mai nou model de drug-test și alcool-test, acțiuni speciale care a prezentat armamentul din dotare, ca și poliția criminalistică, de siguranță școlară, resurse umane, ordine publică. Un stand a fost dedicat documentelor vechi (începând din secolul 19) organizat de Serviciul Județean al Arhivelor Naționale, iar altul a prezentat o colecție de insigne de poliție, mai noi și mai vechi, din toată lumea.

Cireașa de pe tort, cum s-ar spune, a fost prezentarea celor doi câini aflați în dotarea poliției (doi ciobănești germani pe nume Tei și Racșa) care au misiunea să urmărească și să prindă infractori.

Cei mai interesați s-au arătat cei mici, veniți în număr foarte mare împreună cu părinții și profesorii. Iar la întrebarea „Ce v-a plăcut mai mult”, și băieții și fetele au răspuns la fel: armele.

Nu rămâne decât să urăm „La mulți ani” tuturor polițiștilor din România și mai multe acțiuni de acest fel.

Daniela TUDOR

2 COMENTARII

  1. „Iar la întrebarea „Ce v-a plăcut mai mult”, și băieții și fetele au răspuns la fel: armele.”

    Cu alte cuvinte, nici (măcar) copiilor nu le plac milițienii (actuali ziși polițiști) ci partea de ”jucării” de inginerie (armele).
    Dacă după anii ’90 Iliescu & a desființat armata iar ulterior vale-vela & a profitat de plandemie cu înmulțirea copoilor, asta e.
    Nimeni nu-i iubește (pe ăștia).
    Nu?

  2. Inteligenta nu o arată militienii?Bag de seamă că nu există. Dragi copii alegeți meserii cu onoare și cu adevărat de folos omului de rând. Nu tot ce se vede e adevărat și se mănâncă. Pe bune decât infractori cu minte ioc mai bine cizmar, tâmplar, lăcătuș, mecanic, electrician, fermieri că țara are nevoie de oameni destoinici nu lepădături pe banii contribuabililor. Fiți valori, exemple nu personaje negative slugi ale sistemului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei