Polițiștii de frontieră la datorie și în pandemie

a

Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au efectuat ieri, formalitățile de control, aproximativ 61.200 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 27.100 mijloace de transport (dintre care 13.200 auto marfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 32.400 persoane cu 13.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieșire 28.800 persoane cu 13.500 mijloace de transport. Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 26.400 de persoane și 13.300 de mijloace de transport (5700 auto marfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 14.700 de persoane cu 7.200 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de așteptare. În continuare recomandăm participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internațional, astfel încât să evităm apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

În ceea ce privește activitățile specifice, în  zonele de competență – punctele de trecere și  “frontiera verde” – polițiștii de frontieră au constatat: 37 fapte ilegale (21 infracțiuni și 16 contravenții) săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 422.500 lei; valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la aproximativ 8.400 lei; nu s-a permis intrarea în ţară a 62 de cetățeni străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege și de asemenea, nu s-a permis ieșirea a 8 cetățeni români din diferite motive legale.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional se regăsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

Tot ieri, polițiștii de frontieră timișeni, din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni – județul Timiș au depistat șapte cetățeni din Siria, care intenționau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei cu ajutorul unui cetățean român. La cercetări, cetățenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, pe jos, fiind preluați de cetățeanul român din apropierea graniței cu statul vecin și intenționau să ajungă într-o ţară din vestul Europei, cu ajutorul acestuia. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și de trafic de migranți.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. imoGen

    Ar trebui menționat și faptul că joi, în data de 3.12.2020, poliția română iar a fost firma de pază a țiganilor, mai exact la înmormântarea “liderului duduienilor”.
    Își “asumă” guwernerul PNL și această “realizare” ?

    Legat de “prezența la datorie” a polițiștilor de frontieră, trebuie precizat că aceștia contribuie la sporirea numărului de așa-ziși refugiați / migranți pe teritoriul județelor Caraș și Timiș. De ce li se permite trecerea frontierelor până în România și de ce nu sunt trimiși înapoi de unde au venit ?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei