19.7 C
Reșița
luni, 16 mai 22

Pompierii militari cărășeni, pregătiți pentru intervențiile pe terenuri accidentate și zone cu acces dificil

Pompierii militari cărășeni au în dotare de săptămâna aceasta noi vehicule de intervenție destinate în mod special terenurilor accidentate și zonelor cu acces dificil. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului transfrontalier „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, proiect implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în calitate de lider de proiect, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Primăria orașului Vârșeț – Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara și finanțat prin programul Interreg IPA CBC România-Serbia .

În dotarea ISU Semenic au intrat 2 autoutilitare puternice, de teren, 4X4, capabile să transporte câte un echipaj de pompieri militari cu echipamente și materiale ușoare de stingere, dotate cu troliu, precum și un autocamion de transport materiale și echipamente destinate stingerii incendiilor, 4X4, dotat de asemenea cu troliu și lift pentru urcarea și coborârea materialelor.

Ținând cont de specificul zonei muntoase a județului Caraș-Severin, acestea vor fi de un real folos salvatorilor cărășeni, pentru a mări capacitatea de reacție a echipajelor de intervenție și a ajunge cât mai repede la locul producerii situațiilor de urgență, pentru salvarea de vieți și bunuri materiale”, precizează Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

spot_img

Recent, în cadrul aceluiași proiect, ISU Semenic a fost dotat cu 5 motopompe și electropompe pentru evacuare ape murdare, 5 generatoare electrice, 5 proiectoare cu rolele prelungitor aferente, precum și 200 de furtunuri de refulare a apei și 10 canistre pentru carburant. Toate acestea au fost achiziționate cu scopul îmbunătățirii capacității de reacție a personalului inspectoratului în cazul unor inundații.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei