Popa desființează birouri și ia Poliția Locală sub aripa sa! Șefii puși pe pile, cu salarii umflate, vor pleca acasă!

modelmic+editorial

 

Una dintre preocupările constante ale primarului Ioan Popa, încă de la preluarea mandatului, a fost refacerea organigramei Primăriei. Despre concedieri și măriri de salariu s-a vorbit intens, dar practic, nu s-a întâmplat încă nimic.

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local, consilierii PSD au cerut lămuriri cu privire la planurile lui Popa, asta după ce edilul-șef a pus pe ordinea de zi o hotărâre de amânare a datei în care salariile funcționarilor vor fi mărite.

Mirel Sabo, voce marcantă în rândul social-democraților din Consiliul Local Reșița, consideră că nu este normal ca mărirea de salarii să fie amânată cu două luni, în condițiile în care aparatul de conducere al primăriei are deja mai mulți bani în buzunare.

De asemenea, s-a adus în discuție și problema aducerii Poliției Locale sub gestionarea directă a Primăriei, mutare care ar duce, potrivit edilului-șef, la o diminuare a personalului care lucrează momentan în cadrul acestui serviciu.

„Noi toți avem salarii mărite, iar angajații primăriei nu. Văd că vreți trecerea Poliției Locale sub aripa Primăriei, deci veți fi și șeful Poliției Locale. Întrebările mele sunt: de ce dați afară polițiști locali și de ce nu mărim salariile angajaților Primăriei mai repede?”, a intervenit consilierul PSD, Mirel Sabo, în plenul ședinței de Consiliu Local.

Ca răspuns, primarul Popa a explicat că trebuie făcută curățenie în organigramă. În primul rând, trebuie egalizate salariile persoanelor care ocupă funcții similare, și trebuie desființate acele birouri fictive create în ultimii ani doar pentru ca diverși funcționari să-și poată mări salariile, lucru care se aplică în primul rând birourilor existente în prezent în cadrul Poliției Locale.

„Am preferat să adopt o tactică germană care spune să te gândești de 10 ori și să tai o dată. Guvernul ne-a dat șansa acum să facem corecții pe salarizări, și trebuie să acționăm calculat.

Tocmai de aceea, de o lună și jumătate lucrăm la organigrama Primăriei și am avut în vedere două aspecte. În primul rând trebuie rezolvate neconcordanțele dintre salariații Primăriei, am identificat șefi de servicii care aveau salariul dublu față de alți șefi de servicii și muncitori care au salariul de 960 de lei net. Vreau să cresc în primul rând salariile muncitorilor, pentru că dacă nu le dau un salariu rezonabil îi pierdem.

Pornind de la aceste aspecte, am făcut un prim calcul dar am realizat că am avea o creștere de 17-18 la sută la buget, și atunci, evident, pe lângă cele menționate, a trebuit să ne gândim și la o reorganizare internă să vedem de ce avem nevoie și de ce nu. Probabil că vom desființa undeva la 120-130 de posturi.

Pe Poliția Locală mai lucrăm încă. Aici vor fi desființate birouri care nu folosesc la nimic, de acolo se vor tăia posturi, în niciun caz nu vom tăia din numărul polițiștilor care se află acum pe străzi. Poliția Locală are, de exemplu, un birou de resurse umane. Mi se pare neadecvat în condițiile în care noi avem un astfel de serviciu care poate face angajări și pentru Poliția Locală, avea birou de achiziții, ceea ce, la fel, avem deja în Primărie, avea un birou de contabilitate, și așa mai departe. La ele trebuie renunțat pentru că de foarte multe ori în ultimii 15 ani s-au creat birouri și servicii doar pentru ca un anumit angajat să poată avea salariul mai mare, nu puteai sa îi mărești salariul decât dacă îl făceai șef”, a explicat primarul Ioan Popa.

 

 

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Cetatean

  Un manager care nu e capabil sa asigure salariile angajaților si da oameni afara, e un manager slab,nu are ce cauta in acea functie.Nelu vezi ca primaria nu Casa Baraj,vara aduci oameni la lucru si iarna ii trimiți acasa.Primar PNL Resita,primar PNL Caransebes egal restructurări și oamenii dati afara….bravoooo…va mai alege…..Sunt foarte de acord sa fie pusi sa muncească și care nu vrea sa plece acasa.

  Raspunde
 2. Popa vs Popa

  Primarul va minte cu nerusinare. Spune ca trebuie sa fie dati afara 120-130 de angajati, in situatia in care se la preluarea mandatului el a angajat peste 100 de persoane, membrii de partid si apropiati ai acestuia. El a facut presiune si a intervenit personal si telefonic, pentru ca oamenii lui sa primeasca subiectele de la examene, acestea fiind aranjate si in mare parte cu candidati unici. Veti vedea pe timpul cercetarilor viitoare cum toti apropiatii lui si-au angajat sotiile si amantele pe posturi calde si bine platite in primarie. Tot primarul ne spune ca in trecut se infiintau posturi de conducere pentru Ionescu, dar el, nu cu mult timp in urma, a infiintat un post de director (o sinecura) pentru nevasta viceprimarului Dacica. Intelegeti cat de ipocrit este acest individ care nu poate fi numit om. Lili Dacica director la invatamant si cultura ? Si bine inteles ca ati ghicit, a fost candidat unic pe post. Am aflat de curand cum ii zic mai nou angajatii din subordine: Ioan Minşiună

  Raspunde
 3. Cosmin

  …numai 100 de persoane a angajat?!! Slab…PNL-ul nu prea are oameni!! Daca tot e sa fim corecti pana la capat trebuie sa spunem ca macar asta a angajat si barbati…spre diferenta de Mishou!!!

  Raspunde
 4. zero

  „Am preferat să adopt o tactică germană care spune să te gândești de 10 ori și să tai o dată.”
  De 7 ori sa socotesti “germanule”, nu de 10 ori. E un proverb.
  Ca tactica germana, nu ai vrea si sa asediezi Moscova ca apoi sa musti fiola cu cianura de potasiu de la rever?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei