Popa, nemulțumit de infochioșcurile moștenite de la Stepanescu! „Nu au fost folosite la capacitatea pe care ar trebui să o aibă”!

modelmic

Utilitatea infochioșcurilor din municipiul Reșița, achiziționate în urmă cu câțiva ani, pe vremea primarului Mihai Stepanescu, în cadrul unui proiect transfrontalier cu orașul Kikinda din Serbia, a fost deseori pusă sub semnul întrebării. Cu atât mai mult cu cât acestea nu erau întotdeauna funcționale sau au fost și vandalizate, fiind nevoie de investiții de la bugetul local pentru reabilitarea acestora.

Primarul actual al Reșiței, Ioan Popa, recunoaște că infochioșcurile din Reșița sunt departe de cele din alte țări europene, în ceea ce privește cantitatea și utilitatea informațiilor, dar este de părere că acestea nu ar trebui demolate, așa cum i s-a sugerat în cadrul unei conferințe de presă. Edilul este de părere că ar trebui lucrat la datele care sunt oferite celor care le accesează, astfel încât acestea să devină cu adevărat utile.

„O spun deschis, avem și noi infochioșcuri în Reșița, printr-un proiect anterior. După părerea mea ele nu au fost folosite la capacitatea pe care ar trebui să o aibă, au fost realizate înainte de prezența mea în administrație aici. (…)

Nu știu dacă deranjează pe cineva neapărat, încât să le demolăm. Eu cred că dacă ar avea câteva informații chiar relevante pentru cetățeni ar fi binevenite. La ora asta, infochioșcurile noastre nu dau decât informații de ordin general”, a explicat Popa.

Edilul a adăugat că aceste infochioșcuri ar trebui să conțină informații referitoare la unitățile de cazare din zonă, restaurante, modalități de petrecere a timpului liber, activități derulate în zonă. Conform lui Popa, pentru moment nu se poate interveni la infochioșcurile din Reșița, ele fiind achiziționate prin fonduri europene, lucru care se va schimba însă în curând, după trecerea celor 5 ani prevăzuți în contract:

„Mai avem un an să ieșim din cei cinci ani în care nu avem voie să ne atingem de infochioșcurile astea și poate vom face și noi niște intervenții”.

Achiziţionarea infochioşcurilor s-a făcut în anul 2014 printr-un proiect transfrontalier cu municipalitatea din Kikinda. Valoarea investiţiei a fost de aproape 426.000 de euro.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. zero

  „O spun deschis … au fost realizate înainte de prezența mea în administrație aici.
  „Mai avem un an să ieșim din cei cinci ani în care nu avem voie să ne atingem de infochioșcurile astea și poate vom face și noi niște intervenții”.
  Adică Popa tăiţeilor va “interveni” (în sensul de a face praf şi pulbere şi proiectul transfrontalier cu municipalitatea din Kikinda, Serbia).
  Doar pentru că a fost realizat şi moştenit de la dl. M. Stepănescu. Uraaa!

  Raspunde
  1. Kta

   Amice, ai folosit un pleonasm la sfarsitul frazei ,, dl M Stepanescu”..dl-ul acela e tare la nelocul lui, realitatea e Infractorul, care apropo, majoritatea opiniei publice considera ca nu a stat suficient pe ,,banca de rezerve”

  2. zero

   Discutabil pleonasmul. Unii “infractori” nu prea ştiu să se apere în faţa “călăilor” (mai ales când îi trădează femeile). Greşesc?

 2. Ovidiu B.I

  Domnule ” Zero ” , realizați că sunteți ușor penibil in afirmațiile făcute de dumneavoastră? Sunt curios când ați încercat să utilizați infochioșcurile respective sau cât de des le-ați găsit într-un stadiu operațional. Referitor la afirmația dumneavoastră notată in paranteză ” în sensul de a face praf și pulbere *și* proiectul transfrontalier cu municipalitatea Kikinda,Serbia” poate aveți decența să ne luminați și pe noi, simpli cititori și cetățeni ai acestui oraș cu semnificația acelui *și* din frază. Și nu , nu mă refer la o analiză gramaticală presupunând că aveți primele patru clase primare și desigur , ați fi capabil. În opinia mea acel *și* denotă , că sunt o multitudine de proiecte făcute praf și pulbere (utilizând limbajul dumneavoastră armonios). Afirmație care nu este argumentată, fără să mai menționez faptul că a-ți mers până la utilizarea unor cuvinte care subliniază o calomnie la adresa persoanei la care faceți dumneavoastră referință.(Calomnie = infracțiune , în cazul în care nu sunteți familiarizat cu termenul respectiv). Da, consider că acest proiect in valoare de 426.000€ necesită anumite ” intervenții “pentru a devenii util turiștilor interesați de obiectivele din această zonă. Nu sunt înclinat și nici nu am vre-o afinitate către o parte politică dar sunt deranjat de mesajele de informare eronată și afirmații nefondate care sunt la vederea tuturor cititorilor.

  Raspunde
  1. zero

   Vizibil penibilă a fost voinţa primarului tăiţeilor de a demola şi staţia de autobuz “Radio Reşiţa” pe motiv că s-a căşunat brusc (pe chelia lui) şi că nu ar vrea reclame acolo. Şi… Cum că ar fi nelegal… că… tra-la-la… că aşa vrea muşchii lui.
   Adică… praf şi pulbere. Aruncate mai ales în ochii cetăţenilor (praful şi pulberea).
   Unde ar fi calomnia (infracţiunea) mea, stimate domn deranjat de mesajele de “informare eronată”?
   Prin “intervenţii” (l-am citat pe Popa) am dedus intenţia domniei sale de a se “atinge” şi de infochioşcuri (proiect transfrontalier) aşa cum a încercat să se atingă (indirect) şi de Radio Reşiţa. Penibile atingeri. Brrr!

 3. zero

  Dacă nu ar fi fost în joc ceva fonduri europeene la infochioşcuri, Popa tăiţeilor şi-ar fi băgat mai demultişor “pe felie” oamenii lui. Nicidecum nu pe specialiştii existenţi pe care îi consideră “moşteniţi” de la (duşmanul) Stepănescu.
  Problema lui (pe chelie) este că dacă face cumva acum “mişcarea” asta şi cu infochioşcurile şi se strică “jucăriile” înainte de termen – va trebui să returneze toţi banii, adică acei 426.000 de euro.
  Aşa că pregăteşte terenul (demolărilor) aruncând praf şi pulbere în ochii cetăţenilor şi probabil şi în ochii celor din Consiliul Local – cum că ar fi instalaţii depăşite moral şi fizic, cum că ar fi vandalizate (le vandalizează chiar ai lui), cum că nu ar prea funcţiona, cum că nu ar fi folosite la capacitate, cum că i s-ar fi părut că ar fi costat prea mult întreţinerea lor (dar apoi s-a înşelat), că ar exista şi altele mai moderne şi mai performante (şi muuult mai scumpe), tra-la-la…
  Aşa se scoate aiurea un ban din buget pentru x şi y :)
  Bingo?

  Raspunde
 4. Pingback: 02.01.2021 – 127.0.0.1

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei