Popa nu mai vrea căruțe pe străzile din Reșița! Ce riscă persoanele care circulă cu atelaje prin oraș?

modelmic

Consilierii locali reșițeni au decis, la propunerea primarului Ioan Popa, înăsprirea sancțiunilor și stabilirea unor măsuri complementare pentru persoanele care circulă cu vehicule cu tracțiune animală pe principalele artere ale municipiului Reșița. Măsura, conform edilului Ioan Popa, ar avea drept consecință îmbunătățirea imaginii orașului Reșița, oraș în continuă dezvoltare, tranzitat în permanență de turiști români și străini care se îndreaptă spre zonele de agrement din preajmă.

Măsurile luate anterior la nivelul orașului, nu au avut efectul scontat, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre, în urma încălcărilor repetate a normelor de circulație în domeniu, mulți dintre proprietarii de căruțe acumulând amenzi de zeci de mii de lei  (între 12850 și 28650 lei), amenzi pe care nu le-au plătit și care au rămas în evidențele fiscale ale Direcției Impozite și Taxe ca debite restante.

Reșița nu are o activitate economică cu pondere în agricultură, producătorii particulari care își desfac produsele în piețele autorizate se deplasează numai cu mijloace auto, în marea lor majoritate;

Datorită vitezei lente de deplasare, prezența vehiculelor cu tracțiune animală în traficul de zi cu zi, nu creează decât ambuteiaje și îngreunează traficul, lucruri care în toate situațiile generează nemulțumiri participanților la trafic;

Prin dejecțiile animalelor, sunt murdărite străzile, acestea creând un cadru neplăcut pe străzile unde se deplasează;

De cele mai multe ori conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală, încarcă și transportă deșeuri provenite din activități de construcție/demolare, resturi vegetale, gunoi menajer, de la diferiți cetățeni din municipiul Reșița, pe care, mai apoi, aleg să îl abandoneze în diferite locuri de pe domeniul public sau privat, salubrizarea acestor locuri de depozitare generând costuri suplimentare care nu sunt de neglijat;

Conducătorii acestor vehicule, sustrag în repetate rânduri, din containerele dedicate colectării selective, materiale reciclabile ce prezintă interes, existând astfel riscul scăderii gradului de colectare pe UAT, lucru care se va reflecta în prețul de salubrizare suportat tot de utilizatorul final care este cetățeanul”, au fost câteva din argumentele cu care s-a prezentat Popa în fața aleșilor locali.

Conform hotărârii adoptate săptămâna aceasta, cei care se deplasează cu vehicule cu tracțiune animală pe raza municipiului Reșița vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 1000-1500 de lei. În plus, pe lângă sancțiunea principală, se va dispune și ridicarea vehiculelor. Acestea pot fi recuperate de către proprietar sau deținătorul legal în termen de 15 zile lucrătoare de la data aplicării sancțiunii, după ce face dovada proprietății asupra acestuia, a achitării amenzii precum și a cheltuielilor prilejuite de ridicare, transport și depozitare.În cazul în care conducătorul atelajului abandonează calul sau animalul trăgător la locul faptei, acesta va fi dus la Grădina Zoologică, proprietarul având la dispoziție 15 zile pentru a-l revedinca, după care animalul rămâne în proprietatea Grădinii Zoologice.

Vizate de această hotărâre sunt străzile: Castanilor, Piața Republicii, Paul Iorgovici, Traian Lalescu, Bulevardul A.I. Cuza, starda Libertății, I.L. Caragiale,  Bulevardul Revoluția din Decembrie, Bulevardul Republicii, Muncii, strada Progresului. Pe restul străzilor din oraș, vehicule cu tracțiune animală pot circula doar cu săculeți pentru colectarea bălegarului, cu respectarea condițiilor de igienă și curățenie.

 

 Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “Popa nu mai vrea căruțe pe străzile din Reșița!”

  Popa ba(le)gă de seamă, adică cujetă (cu penele) la … ca cum să le ia unor oameni mijlocul de existenţă. Cu tot cu cal de data asta.
  Eee, caleaşcă (electrică) îşi permite numai cine vinde tăiţei (preferenţial) la armată.
  Da’ … cărucioare (cu copii) vrea să mai vadă? Că … “datorită vitezei lente de deplasare … în traficul de zi cu zi, nu creează decât ambuteiaje și îngreunează …” (pistele de biciclete).
  Adica: Primăria Reşiţa = HOŢI DE CAI.
  (În cazul în care conducătorul atelajului abandonează calul sau animalul trăgător la locul faptei, acesta va fi dus la Grădina Zoologică …)
  Oare “fuhrerul” Popa e … dus, sau nevinovatul animal “trăgător”?
  Deh’, 1.000 de ţechini, El Zorab …

  Raspunde
 2. Sceptic

  Umor reșițean – “Măsura, conform edilului Ioan Popa, ar avea drept consecință îmbunătățirea imaginii orașului Reșița, oraș în continuă dezvoltare, tranzitat în permanență de turiști români și străini care se îndreaptă spre zonele de agrement din preajmă”

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei