Povestea celei mai „lungi lecții de viață” a ajuns la final! „Mâinile bucuriei” și-a făcut bilanțul!

 

 

galerie

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a organizat joi evenimentul de bilanț al campaniei umanitare „Mâinile Bucuriei”, campanie ce a adus alături mai mulți parteneri locali din municipiul Reșița, în perioada 16 martie – 1 iulie 2020.

Dacă este să ne referim la cifre, pentru că este un moment de bilanț al campaniei, sigur că cifrele nu sunt tocmai relevante pentru că efortul acestei campanii și inima cu care s-a lucrat nu sunt exprimate în cifre, dar dacă este să vorbim în cifre campania a depășit în valoare 40.000 de lei, care înseamnă ajutoare alimentare, în cea mai mare parte, medicamente, facturi plătite în regim de urgență, dar undeva la 90% din cifra aceasta se concretizează în sprijin alimentar pentru cei peste 120 de beneficiari ai campaniei”, a declarat pr. Mihai Ciucur, coordonatorul  Centrului de Tineret Moniom și al campaniei „Mâinile Bucuriei”.

Citește și Tinerii de la ATOR au făcut cumpărături pentru bătrânii Reșiței. Jandarmii vin în ajutor cu plata facturilor

Durata campaniei a fost de 3 luni și jumătate, de la instaurarea stării de urgență și până în prezent, concretizată în aproape 3.000 de prânzuri calde pe care cei aproximativ 60 de voluntari le-au oferit zilnic.

 

Din cei 120 de beneficiari, mai bine de jumătate sunt persoane vârstnice, oameni care au rămas fără sprijin de orice fel, în locuințe, pe perioada pandemiei, persoane vârstnice, bolnave, singure, fără aparținători și în situație financiară precară.

Printre beneficiarii „Mâinilor bucuriei” s-au aflat și 15 familii cu mai mulți copii și cu probleme financiare, inclusiv persoane cu dizabilități.

Ca și surse de venit, cam 60% din valoarea campaniei provine dintr-un grant primit pe acest proiect, de 5.000 de euro, cu sprijinul Fundației Comunitare Banatul Montan, iar restul de 40% sunt fonduri obținute din donații, venite exclusiv de la persoane fizice care au decis să doneze de cele mai multe ori în anonimat sau au ales să sfințească la biserica din Moniom parchetele pe care voiau în mod normal să le dea de pomană și care au ajuns pe mesele beneficiarilor.

reper

Citește și „Mâinile bucuriei” susținute de alte mâini! 5.000 de euro pentru masa caldă a celor pe care nu și-i asumă nimeni!

Ca o concluzie, la Reșița a luat ființă un nou serviciu social, e adevărat că nu unul acreditat, este vorba de un serviciu „masa pe roți”, pentru că cea mai mare parte a campaniei, atunci când lucrurile s-au mai relaxat, s-a concretizat în a duce prânzuri calde la domiciliul beneficiarilor”, a mai declarat pr. Mihai Ciucur.

Nevoile beneficiarilor nu s-au încheiat odată cu relaxarea, ele încă există, sunt încă multe persoane care se hrănesc de cele mai multe ori doar din aceste prânzuri și se caută soluții, ne spun reprezentanții Centrului de Tineret Moniom, să continue campania.

 

În fond, bătrânii Reșiței sunt cei care au clădit acest oraș și noi nu putem să rămânem indiferenți la boala, la neputința și la sărăcia lor. Este o datorie morală a comunității noastre de a le purta de grijă permanent. Foamea, singurătatea și boala nu sunt specifice doar perioadei de pandemie, sau stării de urgență, ci sunt stări care pentru unii sunt generalizate”, a declarat coordonatorul campaniei „Mâinile Bucuriei”, pr. Mihai Ciucur.

Campania a fost inițiată de voluntarii ATOR Banatul de Munte, în scopul sprijinirii categoriilor sociale vulnerabile și afectate de pandemia Covid 19 din municipiul Reșița și a fost susținută de mai multe instituții și organizații, printre care: Liga Studenților din cadrul UEM, Fundația Comunitară Banatul Montan, Direcția de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Reșița, Asociația Guerilla Motors Reșița, Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Pizzeria Florio, Autonom Reșița, precum și de numeroase persoane fizice din municipiu și nu numai.

Toți cei implicați în acest proiect au fost răsplătiți cu diplome și distincții de recunoaștere pentru sprijinul și dedicarea lor.

Citește și: Portret de voluntar! Anita Radics, președinta „eroilor” care duc mai departe povestea „Mâinilor bucuriei”!

Lorena POENARU 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. DuaLipa

    Purtăm mască? Nu, ne apără Dumnezeu! De fapt, unii susțin că nu există niciun virus, deci niciun pericol!
    Doamne ajută!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei