fbpx
3.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Prefectul Dragomir: „Cea mai mare problemă a noastră este situația lucrărilor de apă și canal!”

Aruncând o privire de ansamblu asupra județului, acum spre final de an, se pare că cea mai mare problemă cu care se confruntă Caraș-Severinul în momentul de față este cea a lucrărilor la rețeaua de apă și canal, după cum afirmă reprezentantul Guvernului în teritoriu.  Prefectul Ioan Dragomir susține că aceste lucrări sunt tergiversate fie din cauza întârzierilor în execuție, fie datorită rezilierii de contracte cu constructorii care au câștigat licitațiile.

Cred totuși că cea mai mare problemă a noastră este situația lucrărilor de apă și canal care în primul rând sunt foarte mult întârziate, în al doilea rând se pare că unora le convine mai mult să rezilieze contractele. Chiar am aflat din presă cum „edilul șef al județului”, să-i spunem așa, se lăuda că reziliat contractual cu firma de la Iași.

Trebuie să spun acum că, contractul cu firma de la Iași nu a fost încheiat în urmă cu ani de zile, ci în august 2021, s-a dat ordin de începere cu 1 septembrie 2021, așadar este încheiat de actuala conducere, și a județului, și a Aquacaraș.

spot_img

Au dat rateuri cu acest contracte deși, sincer să fiu, oricine ar face o căutare pe internet ar vedea că în luna august 2021 firma respectivă avea, începând cu aprilie, zeci de chemări în judecată pentru plata unor datorii. Firma aceea dacă era verificată, în mod normal nu trebuia inclusă în programul nostru de apă, mai rău este că și acestei firme i s-a acordat un avans consistent”, a declarat prefectul județului, Ioan Dragomir.

Marea problema este că de ani de zile s-au acordat sume importante în Caraș-Severin pentru apă și canal, iar lucrările s-au tot amânat, fie din cauza neseriozității constructorilor, fie pentru că nu ar fi fost suficient ajutați în momentul în care au întâmpinat probleme.

„În situația de acum, suntem cumva într-o mare problemă, în sensul că la sfârșitul anului viitor, dacă nu se termină lucrările, și am mari semne de întrebare că se vor termina aceste lucrări, am putea fi puși în situația să plătim toată finanțarea pe care am decontat-o până acum de la UE. Comisia Europeană ne va lua automat banii și problema este de unde vom avea noi bani să achităm în primul rând datoriile și apoi ce vom face în continuare.

Ne punem speranțe pe PNRR, dar va fi foarte complicat de a mai primi finanțare în condițiile în care noi am avut multe finanțări care nu au fost duse la capăt”, a mai declarat prefectul Ioan Dragomir.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. „În situația de acum, suntem cumva într-o mare problemă, în sensul că la sfârșitul anului viitor, dacă nu se termină lucrările … am putea fi puși în situația să plătim toată finanțarea …”

    Nicio problemă, lucrările vor fi terminate (”mântuite”) la timp (pe hârtie), precum în celebrul ”cincinal în 4 ani și jumătate”.
    Avem o îndelungată experiență și cadre de nădejde, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei