Prefectul Gâfu: „Cred că și domnul Popa, ca și domnul Dumitrescu sunt două pietre tari!”

popa

Spuneam într-un articol anterior că activitatea DSP Caraș-Severin a fost contestată de multe persoane în ultima perioadă. Printre cei care au criticat activitatea Direcției de Sănătate Publică în perioada pandemiei a fost și primarul Reșiței, Ioan Popa, care i-a îndemnat pe cei de la DSP să își pună un mare semn de întrebare legat de faptul că nu s-au putut descurca cu cei 54 de angajați în perioada crizei și au avut nevoie de prelungirea perioadei de activitate în cadrul direcției a medicilor și asistenților școlari, în condițiile în care din 2 iunie elevii din clasele terminale se întorceau la școală și era nevoie ca personalul medical să îi monitorizeze.

Edilul sublinia că „armata de oameni” din DSP ar fi trebuit să fie suficientă, „doar dacă în ultimii 10-20 de ani pe acolo s-au mai perindat o grămadă de politruci sau de coafeze și eu mai știu ce și nu sunt în stare să își facă treaba, asta este o altă poveste”, totodată sugerându-i directorului de atunci al DSP, Romeo Dumitrescu, să facă o verificare minuțioasă în interiorul instituției pe care o conducea.

Despre atacul primarului Popa îndreptat spre DSP, prefectul Gâfu a spus în cadrul ultimei conferințe de presă că e urmarea faptului că edilul ar fi înțeles greșit activitatea instituției din perioada pandemiei.

Cred că și domnul Popa, ca și domnul Dumitrescu sunt două pietre tari, două personalități puternice. Cred că domnul Popa nu a avut informația corectă când a criticat întreaga direcție de sănătate publică. Am avut o discuție cu dânsul după aceea și i-am zis – nu poți să își critici angajații tăi pentru că personalul medical școlar sunt angajații, stricto senso, ai UAT Reșița. A spus nu, nu m-am referit, așa cum am spus și eu că medicii, personalul medical școlar, stomatologii, domnul Crăinicean, au scos din starea latentă DSP. Cred că s-a referit la activitatea anterioară pandemiei, unde da, vă spun sincer, punct, nu e munca mea de prefect pandemia, dar s-a întâmplat, nu și-a dorit-o nimeni, s-a întâmplat, am gestionat-o, o gestionăm mai departe”, a declarat prefectul Cristian Gâfu.

Popa spunea că agenții economici au fost agresați de angajații DSP în perioadele de control, inspectorii DSP-ului legându-se de situații mărunte doar din intenția de a da amenzi acestora.

În momentul în care s-au deschis centrele de carantinare, nu ne-am permis să deschidem niciun centru de carantinare, și la un moment dat am avut 9 centre de carantinare active, fără să fie verificate de către DSV, DSP și OPC și atunci am aflat că nu se mai suprapun pe controale deloc, cred că de momentul acela vorbea domnul Popa”, a explicat Gâfu.

Totodată prefectul a mai menționat că: „din păcate, discut cu alți colegi prefecți din țară, discut cu alți directori de direcții de sănătate publică, este o stare generalizată în țară în interiorul direcțiilor de sănătate publică și fără aceste persoane, acești medici școlari sau alți voluntari pentru că au mai fost în țară și studenți de la facultățile de medicină, nu s-ar fi putut desfășura în condiții optime activitatea în DSP.

O să vedem în fiecare județ ce se poate întâmpla pozitiv de acum încolo încât să eficientizăm activitatea direcțiilor de sănătate publică”.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu primarul Ioan Popa, edilul ar fi înțeles cum stă de fapt situația.

Citește și: Prefectul Gâfu, despre Romeo Dumitrescu: „Este o persoană mai dură! Câteodată limbajul acesta direct a deranjat!”

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    “Cred că domnul Popa nu a avut informația corectă când a criticat întreaga direcție de sănătate publică.”

    “Domnul” Popa nu a avut nici măcar 6 ani de facultate + 5 de rezidenţiat, cât orice doctor (medic).
    Cât despre ţigle … :)

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei