Prefectul Gâfu face apel la spiritul civic al cărășenilor! „Dacă  vrem să revenim la o viaţă normală, este nevoie de o perioadă de sacrificiu social” 

modelmic

 

În contextul creşterii atât în ţară, cât şi în judeţul Caraș-Severin, a  numărului de persoane infectate cu SARS CoV-2, prefectul Cristian Gâfu transmite un mesaj cărășenilor, pe care îi îndeamnă să dea dovadă de același spirit civic ca în perioada stării de urgență. „Să arătăm că şi noi, românii, putem să ne autodisciplinăm şi să ne protejăm singuri sănătatea şi viitorul, fără a aştepta măsuri punitive din partea autorităţilor. Să ne dovedim nouă înşine că putem sta alături de cele mai civilizate popoare atunci când vine vorba de mentalitate, disciplină şi conştiinţă civică”, este apelul prefectului către cărășeni.

Gâfu precizează că organele statului îşi fac datoria şi controlează agenţii economici care desfăşoară activităţi publice, dar fără aportul cetățenilor, toată această muncă este în zadar.

Prefectul județului Caraș-Severin atrage atenția că libertate de mişcare venită odată cu relaxarea măsurilor restrictive, dacă este înţeleasă greşit, poate deveni cel mai bun aliat  al coronavirusului. Pe perioada sezonului estival, tentaţiile sunt  mari, admite Gâfu, dar acum este momentul să dăm dovadă că raţiunea  primează:

Dacă  vrem să revenim la o viaţă normală şi complet relaxată, este nevoie de o perioadă de sacrificiu social. 

Aveţi acasă părinţi, bunici, copii, fraţi şi surori! 

Pentru protejarea dumneavoastră şi a lor, respectaţi regulile de distanţare socială!

Nu vă adunaţi în grupuri şi nu participaţi la evenimente de masă!

Aplicaţi cu maximă atenţie regulile de igienă şi de prevenţie!

Purtaţi mască de protecţie atunci când sunteţi în grup sau  când vă aflaţi în spaţii închise alături de alte persoane! ”.

Prefectul Cristian Gâfu transmite un apel special către adolescenți:

Ştiu că sunteţi tineri şi în această perioadă frumoasă a vieţii voastre aveţi nevoie de socializare, dar pentru a  avea parte de un  viitor sigur şi pentru a vă proteja familiile şi prietenii, evitaţi să vă adunaţi în grupuri, chiar dacă o faceţi în aer liber! Ştiu că la această vârstă minunată, aveţi impresia că sunteţi invincibili şi chiar vă doresc să fiţi aşa, dar gândiţi-vă că părinţii şi bunicii voştri nu au avantajul  tinereţii de partea lor şi sunt   mult  mai expuşi la complicaţiile  generate de coronavirus. Pentru sănătatea lor, daţi dovadă de maturitate, de  seriozitate şi respectaţi  măsurile impuse de autorităţi!

Nu daţi crezare zvonurilor destabilizatoare şi fără nici un fundament ştiinţific, care încearcă să bagatelizeze gradul de periculozitate al  infecţiei cu noul coronavirus. După cum aţi putut vedea, în ultimele săptămâni numărul de cazuri noi a crescut cu repeziciune, pe fondul relaxării sociale. Virusul nu a plecat în vacanţă, el este în continuare între noi şi profită de absolut orice greşeală  pe care o facem, iar în acest caz, greşelile au  consecințe iremediabile, care se cuantifică în vieţi omeneşti pierdute”.

Pe de altă parte, reprezentantul Guvernului în teritoriu încurajează populația să semnaleze autorităţilor cazurile în care nu se respectă normele de siguranţă şi de prevenţie.

Citește și Klaus Iohannis: „Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenței lui”

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Carmen Columb

  As vrea sa comentez renovarea străzii George Enescu. In afara faptului ca s-a transformat nemaipomenit, as vrea sa vin cu câteva observații de arhitect (aceasta îmi e profesia de 40de ani).
  1. Consider ca Lățimea străzii a ajuns la o dimensiune îngrijorător de mică. Sa ne gândim la o necesitate de salvare, pompieri sau la o avarie la canal sau alte probleme de întreținere a infrastructurii. Circulația va fi blocată din cauza subdimensionarii lățimii străzii. Ar trebui ca Lățimea sa fie la minim4,50-5,00m.
  2. Trotuarele au fost înălțate in special pe partea blocurilor 1,3,5. Acest lucru ridica nivelul comparativ cu baza blocurilor care sint mai jos cu 15-16cm. Zona verde care este între trotuarul renovat și pavajul in jurul blocurilor va constitui in permanenta o situație care posibil va inunda pivnitile blocurilor. Un drenaj, chiar un mic zid ca un fel de jardiniera ar trebui luat in considerare pentru a evita o prăvăliri de pământ și o posibila infiltrare de apa la parterul și subsolul blocurilor.
  Mulțumesc,
  ARH. Carmen Columb

  Raspunde
  1. zero

   “Pe de altă parte, reprezentantul Guvernului în teritoriu încurajează populația să semnaleze autorităţilor cazurile în care nu se respectă normele de siguranţă şi de prevenţie.”

   De Covid era vorba da … na!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei