2.7 C
Reșița
vineri, 28 ianuarie 22

Prefectul vrea limitatoare de viteză, șeful secției DN vrea marcaje rezonatoare; dar drumuri bune vor doar șoferii?

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat factorii responsabili la sediul Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin, la o întâlnire privind identificarea soluţiilor de reducere a accidentelor rutiere pe sectoarele de drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin, în contextul producerii unui număr ridicat de accidente rutiere.

În cadrul discuţiilor, Dorinel Ţugmeanu, șef Serviciu Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a informat că în ultimele 7 luni, pe tronsonul de drum naţional DN 58B, care leagă Reşiţa de Bocşa, au avut loc 11 accidente în urma cărora au fost înregistrate un deces, un rănit grav și 16 răniţi uşor. S-a constatat că majoritatea autorilor accidentelor rutiere au fost persoane cu domiciliul în Reşiţa sau Bocşa.

De asemenea, prefectul s-a interesat asupra numărului accidentelor rutiere produse pe DN 6, pe tronsonul Caransebeş-Băile Herculane, Dorinel Ţugmeanu afirmând că pe acest tronson de drum, numărul accidentelor este în scădere faţă de anii precedenţi.

spot_img

Prefectul a propus ca o soluţie în prevenirea evenimentelor rutiere montarea unor separatoare de depăşire sau limitatoare de viteză pe drumul care leagă Reşiţa de Bocşa, însă Ioan Boba, Şef Secţie în cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Caransebeş a precizat că din punct de vedere tehnic, profilul drumului nu permite acest lucru, existând riscul apariţiei unor probleme pe timp de iarnă. Ioan Boba a opinat că o opţiune ar fi montarea de marcaje rezonatoare.

O altă soluţie identificată de prefectul judeţului este mărirea echipajelor de poliţie care să efectueze patrule pe tronsonul de drum amintit precum şi amplasarea de radare.

Ioan Boba a propus, în prima fază, înlocuirea indicatoarelor şi dublarea acestora, pe ambele sensuri ale DN 58B, iar în zonele cu viraje să fie realizate marcaje rezonatoare. Astfel, în localităţile Moniom şi Colţan, se pot monta experimental separatoare de benzi, iar în zona DN 6, cuprinsă între Caransebeş şi Băile Herculane, vor fi prevăzute marcaje rezonatoare. Ioan Boba a mai precizat că, pe tronsonul de drum dintre Reşiţa şi Măureni, se execută lucrări de toaletare a vegetaţiei ceea ce afectează buna desfăşurare a lucrărilor de montare a indicatoarelor.

În acest sens, prefectul Cristian Gâfu a solicitat ca Direcţia Silvică a judeţului Caraş-Severin să execute lucrările de toaletare a vegetaţiei forestiere şi, ulterior, Secţia Drumuri Naţionale Caransebeş să instaleze separatoarele de benzi și să realizeze marcajele rezonatoare.

Îmi place că toți sunt pricepuți în a da indicații omițând un lucru esențial: pentru evitarea accidentelor și o circulație normală, avem nevoie de drumuri. De drumuri bune din punct de vedere tehnic, de drumuri rapide, expres și autostrăzi, de drumuri mai largi ăn care să se poată evita accidentele. Așteptăm cu interes reuniunea mai marilor județului și decizia lor de a oferi participanților la trafic și drumuri nu doar bampere, limitatoare de viteză și echipaje de poliție suplimentare pe șosele!

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei