fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Prefectura va inventaria astăzi pagubele produse de inundații la Brebu

În ultimele zile, județul Caraș-Severin s-a aflat sub avertizări de cod roșu și portocaliu de ploi abundente, grindină și vijelii. A plouat mult și a plouat aproape zilnic. Au fost perioade scurte de timp când cantitățile de precipitații au depășit 65 – 70 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp.

Apele s-au retras în ultimele două zile, dar meteorologii anunță că nu s-au încheiat ploile. Când, unde și cât va mai ploua numai Dumnezeu știe. Cu sprijinul pompierilor de la ISU Semenic sau al celor din serviciile voluntare pentru situații de urgență, cu ajutorul vecinilor, oamenii și-au scos noroaiele din case, beciuri ori din curți și încearcă să-și continue viața.

Puhoaiele au distrus tot în calea lor: case, drumuri, poduri, au rupt copaci, au luat mașini și animalele din gospodării. Acum se face inventarul pentru a se stabilii valoarea pagubelor produse de inundațiile din această lună.

În comuna Brebu din Caraș-Severin va fi prezentă astăzi o comisie formată din reprezentanți ai Prefecturii Caraș-Severin, Consiliului Județean, ISU Semenic pentru a inventaria pagubele produse în comuna Brebu.

„Apele au rupt un pod în satul Apadia, a fost deteriorată și o porțiune de drum asfaltat, în Valeadeni apa venită dinspre unitatea militară a rupt o bucată considerabilă din carosabil, iar în Brebu a fost inundată stația de epurare. Toate pompele stației au fost sub apă. Din toate mai funcționează doar două celelalte sunt în avarie. Am promisiuni că zilele acestea va veni o echipă să le repare“, a precizat, pentru Reper24, primarul comunei Brebu, Ion Țicheriu.

După inventarierea tuturor pagubelor la produse la nivelul județului Caraș-Severin, Instituția prefectului va înainta un raport către Guvernul României pentru alocarea de fonduri suplimentare necesare reparațiilor.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei