Pregătirile pentru alegeri au intrat în linie dreaptă! Prefectul Matei Lupu a cerut un plan B pentru situațiile de criză!

prefect

Pregătirile pentru procesul electoral care va avea loc duminică, au intrat în linie dreaptă. Prefectul județului, Matei Lupu, a întrunit astăzi la sediul instituției pe care o reprezintă, Comisia tehnică judeţeană Caraş-Severin pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor prezidențiale, dar și pentru a analiza stadiul de pregătire şi organizare a procesului electoral, precum şi pentru a stabili activităţile ce urmează să fie realizate în continuare.

Suntem în program, în calendar, suntem pregătiți să desfășurăm activitatea aceasta în condiții bune. Am stabilit mașinile de transport, am stabilit personalul care le însoțește, urmează ca vineri să plece prima tură de buletine și sâmbătă la ora 18:00 să aștept confirmarea că au fost preluate de către președinți și sigilate secțiile de votare. Sigur că va fi puțină agitație, dar noi considerăm că vom face față, fără probleme: Dacă sunt, avem și planul B, cum spunea și STS-ul. În situația în care nu funcționează ceva, intervenim de urgență, pentru că instituțiile sunt pregătite pentru a face față provocărilor”, a declarat prefectul Matei Lupu.

S-au luat, totodată, măsuri pentru asigurarea cu o a doua sursă de energie a Biroului Electoral Județean, care va fi folosită în cazul în care vor exista întreruperi de curent ce ar putea sista preluarea buletinelor de vot.

Avem un grup electrogen pentru BEJ, unde asigurăm a doua sursă dacă se ia curentul, și s-a întâmplat să se și ia, avem acest grup electrogen asigurat de ENEL, pentru a nu întrerupe preluarea voturilor. Avem și paza asigurată și sper să nu avem probleme mari, însă trebuie să fim pregătiți pentru orice”, a mai declarat Matei Lupu.

Pe raza județului sunt 365 de secții de votare, iar Sediul Biroului Electoral Judeţean Caraş-Severin este asigurat în incinta Sălii Polivalente.

Instituţia Prefectului a achiziţionat ştampilele de control pentru secţiile de votare şi celalalte materiale necesare desfăşurării alegerilor. De asemenea, au fost preluate buletinele de vot, în număr de peste 290 de mii de buletine, timbrele autocolante şi ştampilele cu menţiunea „VOTAT”.

Toate materialele necesare derulării procesului electoral urmează să fie distribuite către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ în zilele de vineri, 8 noiembrie, respectiv sâmbătă 9 noiembrie, conform graficului deja stabilit. Amenajarea şi dotarea secţiilor de votare cu urne de vot, urne speciale şi cabine de vot sunt asigurate de către primării.

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Prefectul Matei Lupu a cerut un plan B pentru situațiile de criză!”

  A cerut …
  Şi l-a primit?
  Dacă nu va primi răspuns nici în termen de 30 de zile, se poate adresa instanţei de contencios administrativ.
  După o procedură prealabilă :) :) :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei