Prelungirea stării de alertă după 15 iulie e aproape iminentă, susține ministrul Sănătății!

 

sanatATII

Se pare că ne așteaptă o prelungire a stării de alertă după data de 15 iulie, așa cum a declarat aseară Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Guvernul estimând o creștere, în următoarele 14 zile, de aproximativ 500 și chiar 700 de noi cazuri de Covid-19, zilnic, la nivelul țării.

Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare. Dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă”, a spus ministrul Sănătății.

Despre măsurile de relaxare, ministrul Nelu Tătaru a precizat că acestea depind de evoluția din sistemul medical și de respectarea regulilor sanitare de către populație și agenții economici.

Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amânând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie sa respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple, pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a afirmat Nelu Tătaru.

Chiar dacă în acest moment nu există evoluție a cazurilor pentru o stare de urgență, ministrul Sănătății avertizează că este posibilă instalarea carantinei la nivel local și că este foarte importantă izolarea cazurilor noi și a focarelor.

La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă. Dacă nu o acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că suntem un pericol când ne întoarcem acasă!”,  a explicat ministrul Sănătății.

foto: ECONOMICA.net

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei