fbpx
11.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Premieră interjudețeană! Liceul din Nădrag și Centrul Cultural din Grădinari, organizatorii unui festival de poezie în grai bănățean

În data de 4 martie 2023, în comuna Nădrag va avea loc Festivalul „Dulce grai” – recitare dialectală în grai bănățean ce are ca scop promovarea culturii și tradițiilor bănățene, precum și dezvoltarea armonioasă a elevilor din județele Timiș și Caraș-Severin, după cum a precizat Alexandru Murgoi, unul din inițiatorii acestui proiect. Coordonatorul proiectului este Claudia Ionescu Moratelli.

Ediția de debut a acestui festival se va desfășura în colaborare cu Centrul Cultural Carașul din Grădinari având ca parteneri Asociația Scriitorilor în Grai Bănățean, Casa Orășenească de Cultură Bocșa, Primăria Comunei Nădrag și școlile participante.

Codruț Anca, directorul Centrului Cultural Carașul din Grădinari, județul Caraș-Severin a declarat: „Am întâmpinat cu mare bucurie o colaborare cu Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” de la Nădrag și cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în vederea organizării Festivalului de Poezie în Grai Bănățean „Dulce grai”. Fiind și la prima ediție, sigur că începuturile au bâlbâielile care nu lipsesc niciodată, dar sperăm să putem să reușim să prezentăm momente plăcute care să ne atingă scopul pentru care facem acest festival”.

spot_img
Înscrierile vor avea loc la începutul lunii februarie și pot participa elevi din școlile județelor Timiș și Caraș-Severin.
Concursul se va desfășura pe secțiunile: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei