Premieră muzicală în Caraș-Severin! Muzicieni din toate colțurile țării evolueză într-un concert de muzică de teatru

modelmic

 

Premieră pentru cărășeni! Compozitorul timișorean Cari Tibor vine în fața iubitorilor de muzică cu o întâmplare artistică foarte interesantă: un concert de muzică de teatru.

Manifestarea are loc mâine, de la ora 11.00, la Biserica Veche din Văliug și se desfășoară sub egida Gărâna Jazz Festival. Cele aproape 30 de compoziții pe care muzicienii din cadrul Cari Tibor Project le vor prezenta în fața publicului au fost compuse special pentru spectacole de teatru jucate atât pe scene românești, cât și pe scene din străinătate.
„Proiectul Muzica Teatrului a debutat acum mai bine de 10 ani. Atunci m-am gândit pentru prima oară să scot piesele din contextul teatral pentru care au fost gândite și să le interpretez într-un concert. Am ajuns atunci acolo unde mizasem: la inima ascultătorilor. Proiectul acesta a reunit de-a-lungul timpului aproape 100 de muzicieni profesioniți și amatori. Toți însă, cu aceeași bucurie de a cânta”, spune compozitorul Cari Tibor.

În cadrul concertului susținut la Văliug de Cari Tibor Project, vor evolua muzicieni veniți special pentru acest eveniment din Timișoara, Cluj Napoca, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș. Este vorba despre Cari Tibor – pian, Sânziana Tarța – voce, Albert Veress – tobe, Attila J. Szabo, – violoncel, Istvan Makkai – clarinet, Ilko Gradev – acordeon. Toate compozițiile prezentate poartă semnătura lui Cari Tibor – artist care, în 2013, a fost recompensat cu Premiul Uniter pentru muzică de teatru.

Alexandra JURCA

Foto: Alin Zelenco

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei