Președintele Iohannis prezent în Caraș-Severin la inaugurarea gazoductului BRUA

a

Astăzi în localitatea Jupa din județul Caraș-Severin s-a desfășurat un eveniment care a marcat finalizarea gazoductului BRUA pe teritoriul României – Faza 1. La eveniment au participat Președintele Klaus Iohannis, Premierul Ludovic Orban , miniștrii Ion Marcel Vela și Virgil Popescu, președintele- director general al TRANSGAZ SA Ion Sterian. Oficialii au vizitat Stația de comprimare gaze naturale de la Jupa. Președintele Klaus Iohannis a declarat cu acest prilej:

aaa

“În primul rând, felicitări! Felicit compania Transgaz și conducerea acesteia pentru finalizarea primei faze a celui mai ambițios proiect din domeniul energiei – Gazoductul BRUA, proiect realizat în bună măsură și cu fonduri europene.
Este o realizare deosebită, cu o încărcătură simbolică și prin faptul că marchează, în pragul Zilei Naționale, îndeplinirea unui obiectiv extrem de important pentru România. Dezvoltarea Sistemului Național de Transport de gaze pe coridorul BRUA este o etapă esențială a întăririi securității energetice atât a țării noastre, cât și a Uniunii Europene, dar și a securității energetice în regiunea Mării Negre. Astfel, prin interconectarea BRUA pe Coridorul Vertical, prin materializarea exploatărilor off-shore din Marea Neagră – care sperăm să debuteze cât mai curând – România are atuuri veritabile pentru a deveni un important jucător în regiune pe piața gazelor” – a mai precizat Klaus Iohannis.

aa

Premierul României Ludovic Orban a declarat : “Sigur, asta e prima fază a BRUA. Sigur că noi ne-am îndeplinit obligațiile asumate față de partenerii europeni. Pentru finalizarea BRUA mai sunt necesare, evident, și câteva lucruri care nu depind de noi, ci depind de partenerii bulgari și de partenerii ungari. Şi suntem încredințați că până la urmă, o politică ce este stabilită la nivel european va fi pusă în practică de toți partenerii noștri de la nivel european”.

aaaa

În plan local, Ludovic Orban s-a referit la studiul de fezabilitate pentru legătura între localitățile Jupa, Caransebeș, Băile Herculane, Orșova, până la Prunișor, care va realiza o conductă ce va permite conectarea la gazul natural a mai multor localități din județele Caraş-Severin și Mehedinți. De asemenea, sunt în derulare proiecte în diverse regiuni ale țării pentru ca accesul la gaze naturale să fie posibil pentru cât mai multe familii. La eveniment au participat și Romeo Dunca – președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Cristian Gâfu – prefectul județului și Ioan Popa – primarul municipiului Reșița.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Caransebesean

  Sa mutat Jupa la Reșița….?, rusine sa va fie, primarul mun. Caransebeș de ce nu a fost invitat…?
  Pură campanie electorală, toți politicienii prezenți nu au nici o legătură cu marele proiect Brua, cum nare nici PNL – ul ….
  Niște profitori politici care speră să mai ia voturi,……nu se va mai intampla…!!!

  Raspunde
 2. imoGen

  Ce circ ieftin!
  iohAnus nici nu știa unde e Jupa.
  Așa de important și de strategic e acest proiect pentru români, încât de la anul va crește iar prețul metrului cub de gaz. Asta așa, ca să se simtă că avem resurse în Marea Neagră, dar le exploatează alții. Iar PNL iese să-i felicite.

  Raspunde
 3. Gogu

  Frumos și ďăștept ii șade vindizălului dă armeniș. Ce este trist…ceilalți doi ce mai animează poza s-au lepădat de caractere și execută întocmai și la timp toate ordinele cocoșului . Să trăiți !

  Raspunde
 4. Pingback: Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie… – ZACUSCĂ PE POST DE CAVIAR

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei