Președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, vine cu vești bune pentru Moldova Nouă

modelmic

Plouă cu vești bune pentru primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, care va primi se pare bani atât pentru infrastructura din oraș, cât și pentru co-finanțarea proiectelor europene pe care le are în derulare. Noutățile au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la Reșița de președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan. Deputatul cărășean a vorbit cu acest prilej și despre situația politică de la nivel național, ironizând încercările nereușite ale liberalilor de a forma un nou Guvern.

„Am o veste bună. De dimineață am vorbit cu dl președinte al Comisiei de Prognoză și o să mă refer la Fondul de Dezvoltare și Investiții, creat prin ordonanța 114, o bulă foarte mare de aer, având în vedere nevoia foarte mare de investiții necesare în România pentru a da românilor condiții minime de decență și trai. În prima tranșă a fost aprobat un singur proiect din Caraș-Severin, e vorba de comuna Iablanița. În tranșa a doua au fost finanțate proiecte pentru Oravița, Oțelu Roșu și mai multe comune, de la iluminat public, la grădinițe, școli, drum, la apă și canal.

Astăzi a fost aprobat în tranșa 3 un proiect foarte mare pentru județul Caraș-Severin, 230 de milioane de lei pentru infrastructura din Moldova Nouă. Va urma, tot în Clisura Dunării, Socol și Pojejena, pe infrastructură rutieră și comuna Ramna, tot pe infrastructură rutieră. Iată că guvernul Dăncilă, Guvernul PSD, până în ultima clipă dovedește foarte clar că își dorește ca România să meargă înainte, ca România să aibă condiții cât de poate de prielnice, și mai ales să deschidă noi oportunități pentru județul Caraș-Severin, să îl facă atractiv pentru viitorii investitori”, a declarat președintele PSD Caraș-Severin.

Luminița Jivan a mai precizat că pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de luni se va afla un proiect de hotărâre inițiat de Prefectura Caraș-Severin prin care se propune alocarea a peste un milion de lei Primăriei Moldova Nouă, pentru co-finanțarea proiectelor europene derulate de administrația locală.

Deputatul cărășean a făcut și o trecere în revistă a investițiilor derulate de Guvernul PSD în județul Caraș-Severin, prin Programul Național de Dezvoltare Locală și prin Compania Națională de Investiții. Conform acesteia, în prezent se află în derulare în Caraș-Severin, prin PNDL 1 și 2, proiecte de investiții în valoare de peste 800 de milioane de lei. „PSD a dovedit cu fapte că și-a datorit bunăstarea românilor”, a afirmat Jivan, care nu a ratat ocazia de a ținti câteva săgeți către președintele Iohannis pentru care „săptămâna de lucru începe marți și se termină joi” și către Ludovic Orban, care în opinia Luminiței Jivan nu va reuși să formeze un nou Guvern.

Președintele, care are un weekend prelungit de fiecare dată, a venit cu un nume de premier la care toată lumea se aștepta, dar este un nume de sacrificiu, nu va reuși să coaguleze majoritatea pe care și-o dorește ca să poată să aibă Guvern. (….) Din păcate pentru ei, nu sunt nici măcar în stare să își formeze cvorumul ca să intre pe ordinea de zi, darmite să formeze o majoritate confortabilă ca să dea într-un mod democratic noul premier al țării”, a mai adăugat Luminița Jivan.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. zero

  „PSD a dovedit cu fapte că și-a datorit bunăstarea românilor”, a afirmat Jivan, care nu a ratat ocazia de a ținti câteva săgeți către președintele Iohannis pentru care „săptămâna de lucru începe marți și se termină joi” și către Ludovic Orban, care în opinia Luminiței Jivan nu va reuși să formeze un nou Guvern.

  Dacă a reuşit Viktor (Mihály) de ce nu şi Ludovic? :)

  Raspunde
 2. adi

  Sa ne mai lase Jivan asta cu promisiunile ei de doi lei. Acum PSD arunca cu bani si se lauda ca fac investitii . Nu stiu cum aceste incompetente ajung sa dobandeasca funcii . Aceasta JIVAN… un nimeni , o nulitate a ajuns sa doreasca binele judetului….PROSTIII !!!!

  Raspunde
 3. gogu

  Toata spuma cea vestita a judetului ,nu a reusit sa faca drumul Moravita -Oravita.Rusine bravi barbati politiceni din Caras,stiti voi care sunteti .Drumul s-a iceput in iunie si e gata pina la Oravita.Felicitari doamna deputata.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei