1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Prețul energiei și „bulgărele de zăpadă“

Institutul Național de Statistică a aruncat zilele trecute „bomba“: rata inflației a trecut de 10%. Toate scumpirile la alimente, materiale, produse, servicii, alimente au la bază explozia prețurilor la energie electrică, gaz metan și carburanți.

„Creșterea prețurilor la energie și gaz a creat bulgărele de zăpadă care s-a rostogolit. Să ne uităm cât era prețul materiilor prime anul trecut și cât e acum. Toate au ridicat costul produselor finite și s-au înregistrat aceste majorări“, a declarat Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu.

„În bugetul Ministerului Agriculturii putem să prindem sumele necesare, ca programele derulate să mențină nivelul de producție, pentru că dacă pe lângă acești factori externi care fac prețul produsului adăugăm și scăderea de producție a materiilor prime, presiunea va fi mai mare pe produsele finite. Programele sunt în implementare“, a mai adăugat acesta.

spot_img

În timp ce veniturile (pensii, salarii, alocații) au stagnat, prețurile produselor și în special a celor agricole, au luat-o razna. Toate ca toate dar foarte mulți români cu venituri mici erau și până acum la limita de subzistență. Nu vorbim de concedii, de împrumuturi la bănci sau cumpărături mari. Banii nu mai sunt suficienți pentru coșul minim.

Dacă până acum aveam mii de copii în România care se culcau flămânzi seara, acum cu siguranță numărul acestora va crește. Și nu e vorba doar de ei, ci și de alte categorii, de la pensionari la salariații cu venitul minim pe economie. Întrebarea e, ce fac guvernanții?

Păi ce să facă și ei, săracii. Discută posibile măsuri de ajutor social pentru diversele categorii sociale; analizează posibilitatea suplimentării veniturilor populației; se gândesc să reia investițiile abandonate în domeniul energiei și poate, vor găsi soluții. Până atunci însă, populația suferă de foame, de frig, de teama că vor fi evacuați din locuințe, fie pentru neplata ratelor la bănci, fie pentru facturile foarte mari la întreținere.

Dar nu-i bai; a venit primăvara, a dat urzica și românul e copil descurcăreț. Dacă nu mă credeți…..uitați-vă la clasa politică!!!

Sursă foto:dvartora.ro

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei