Prezență diferită la simularea Bacalaureatului, în funcție de interesele elevului

 

bac

Proba obligatorie a profilului din cadrul simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2021, în cele 28 de licee și colegii din județul Caraș-Severin, la disciplinele Matematică și Istorie a adus ieri, în sălile de examen 1368 de elevi,  din cei 2181 elevi aflați în clasele XII-XIII, adică 62,72%.

813 nu s-au prezentat la examen, din care 307 de la clasa a XII-a învățământ de zi (din 1648 existenți – 18,62%) și 506 de la clasa a XIII-a învățământ seral (din 533 existenți – 94,93%).

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, profesor Ion Chiosa, a precizat că niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic. „Se remarcă prezența de peste 80% a elevilor din clasa a XII-a învățământ de zi și de doar 5% pentru elevii clasei a XIII-a învățământ seral, care sunt interesați cu prioritate de finalizarea studiilor liceale și de obținerea certificatului de calificare profesională pentru inserția pe piața muncii și mai puțin de accesul spre învățământul superior universitar. De asemenea, prezintă interes și învățământul postliceal, unde accesul este permis absolvenților învățământului liceal cu sau fără diplomă de bacalaureat”.

Subiectele și baremele de corectare pentru probele de Matematică și Istorie vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei